Grand Prix ČR MotoGP

Valentino Rossi vítězí v letošním devátém závodě třídy MotoGP. Na pódiu ho tentokrát doplnili další Italové Capirossi a Biaggi.

Víc jak 78 000 diváků dnes mohlo sledovat další vítězství Valentina Rossiho, který se radoval poté, co v poslední zatáčce předposledního kola předjel Španěla Gibernaua, jenž krátce poté odstoupil ze závodu pro poruchu na jeho motocyklu. Na druhém místě tak projel cílem Loris Capirossi (+1,837) a na třetím další Ital Max Biaggi (+3,444).
Na čtvrtém místě dojel v Brně Alex Barros, který na páté odsunul Nickyho Haydena. Na šestém místě dojel Marco Melandri, sedmý byl Colin Edwards a osmý Carlos Checa. Desítku nejlepších doplnili devátý Troy Bayliss a desátý Makoto Tamada.
Na jedenáctém místě si pro pět bodů dojel Kenny Roberts, dvanáctý byl Shinya Nakano a třináctý John Hopkins. Pro dva body za čtrnácté místo si dojel Toni Elías a pro jeden Alex Hofmann.
Na prvním místě celkového pořadí se pochopitelně nic nezměnilo a stále vede Valentino Rossi (261 bodů). Jeho náskok je šest závodů tak velký, že pokud dokončí následující závod v japonském Motegi na druhém místě (nebo vyhraje), stane se předčasně opět Mistrem světa třídy MotoGP. Na druhém místě totiž ztrácí Max Biaggi (129) již neuvěřitelných 132 bodů! Třetí je nyní Marco Melandri (126), čtvrtý Colin Edwards (123) a pátý Sete Gibernau (115).
Další závod se koná za tři týdny v japonském Motegi, kde se jezdci všech tří tříd sejdou na okruhu Twing Ring, což je testovací okruh továrny Honda.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist