GP Německa MotoGP

Daniel Pedrosa zajistil týmu Repsol Honda po roční pauze opět vítězství v MotoGP, když velmi lehce zvítězil v Grand Prix Německa.

Přesně rok musel čekat tovární tým Repsol Honda na vítězství v Grand Prix, když naposledy na nejvyšším stupínku stál Nicky Hayden při loňské Red Bull US GP. Až nyní, týden před stejným závodem, dosáhl na nejvyšší metu v závodě třídy MotoGP Daniel Pedrosa, který si dnes až moc lehce poradil se všemi svými protivníky a v Grand Prix Německa zvítězil o 13,166 sekundy před Lorisem Capirossim, jehož předjetí Caseyho Stonera nevzbudilo v boxu továrního týmu Ducati Marlboro příliš velké nadšení. Na třetím místě sachsenringského závodu MotoGP skončil obhájce titulu Nicky Hayden, který zejména ve druhé polovině závodu předváděl velmi výborné okamžiky.
Jako Haydenův stín jezdil celý závod jeho krajan Colin Edwards, jenž stejně jako Hayden startoval z velmi vzdálené pozici na startovním roštu. Edwards si nakonec zajistil 13 bodů za čtvrté místo, když v závěru odsunul na pátou pozici vedoucího muže letošního MotoGP Casey Stonera. Šestý dojel Marco Melandri, jenž šanci na pódiový výsledek ztratil až v poslední čtvrtině závodu. Sedmé místo udržel John Hopkins, osmý dojel Anthony West, jehož tovární kolega Randy de Puniet ze stejné pozice upadl v posledním kole. Deváté místo patřilo trochu zklamanému Alexu Hofmannovi, jenž si krátce po dokončení domácí Grand Prix stěžoval na extrémní opotřebení levé části jeho zadní pneumatiky. Desítku nejlepších doplnil náhradník za zraněného Eliase Michel Fabrizio.
I přes ztrátu v podobě trestu projetí boxovou komunikací (za předčasný start) získal 5 bodů a jedenáctou pozici Chris Vermeulen, dvanáctý dojel Kurtis Roberts, jenž tak zajistil další body pro tým svého otce. Třináctá pozice patřila Makoto Tamadovi, jemuž zastávka v boxech zkrátila závod o dvě kola. Ještě o kolo méně poté absolvoval nakonec čtrnáctý Carlos Checa, který po pádu nabral zdržení při opravě jeho motocyklu. Checa byl také posledním jezdcem v cíli, což znamená, že nebyly rozdané ani všechny body.
Na čele šampionátu si dnes ne moc výrazný Casey Stoner (196 bodů) upevnil vedení, když na druhého Valentina Rossiho (164) má nyní 32 bodů náskok. Rossi dnes také nepředvedl oslnivý výkon, když po startu dlouho zdolával sedmého De Punieta. Svůj předjížděcí manévr však nezvládl a na výjezdu ze zatáčky Omega havaroval. Třetí místo v celkovém pořadí šampionátu MotoGP patří dnešnímu vítězi Dany Pedrosovi, který nasbíral v dosavadním průběhu celkem 144 bodů.
Dalším závodem MotoGP bude již příští víkend Red Bull US GP na okruhu Laguna Seca, kompletní seriál Grand Prix má poté nejbližší zastávku u nás v Brně, kde se ovšem pojede až za více jak měsíc.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist