GP ČR 250 ccm - kvalifikace

Letitý rekord Tetsuy Harady padl a zasloužilo se o to hned sedm jezdců. Vítězem kvalifikace se stal Španěl Jorge Lorenzo.

V roce 2001 zajel Tetsuya Harada čas 2:02,953. Tento čas čekal léta na překonání, ke kterému došlo až letos, kdy vítěz kvalifikace Jorge Lorenzo dosáhl na čas 2:02,261. Na druhém místě se kvalifikoval vedoucí jezdec šampionátu Daniel Pedrosa, jenž na svého krajana ztratil pouhých 0,003 sekundy. Třetí skončil Casey Stoner, který na čtvrté místo odsunul Andreu Doviziosa.
Pátý skončil v kvalifikaci Randy De Puniet, šestý Sebastian Porto a sedmý Alex De Angelis, jenž byl posledním jezdcem, který se dostal pod památný čas Japonce Harady. Osmým místem si vybojoval start ze druhé řady Hiroshi Aoyama. Devátý skončil další Japonec Takahashi a desátý naopak Francouz Guintoli.
Jakub Smrž vylepšil český rekord na hranici 2:04,486 a odstartuje jako čtrnáctý jezdec, Radomil Rous, jenž dnes právě o český rekord přišel, vybojoval osmnáctou pozici za čas 2:05,368. Michal Filla na Aprilii čínského týmu Zongshen zajel čas 2:08,816 a odstartuje z 28. místa, na uvolněný stroj Yamaha týmu Šrámek racing promotion chtěla usednou Markéta Janáková, která však od organizátorů Grand Prix nedostala ke startu povolení.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist