Forward Racing s FTR-Kawasaki

Odchod týmu NGM Mobile Forward od motocyklů Suter-BMW a od elektroniky dodávané firmou Bosch není žádným velkým překvapením.

Tým NGM Mobile Forward Racing manažera Giovanni Cuzariho se po dvou testovacích dnech ve Valencii rozhodl: Piloti CR - MotoGP Colin Edwards a Claudio Corti pojedou příští sezonu se šasím FTR a s motory Kawasaki. Tyto motocykly byly na startu v roce 2012 v týmu Avintia Blusens pod jménem BQR. Forward doposud nasazoval jeden motocykl Suter-BMW pro Edwardse.
"Jezdci jsou názoru, že motory BMW zabudované do šasí Suter jsou možná o 10 HP silnější, ale výkon motorů Kawasaki se lépe přenáší do motocyklu jako takového", říká technický ředitel týmu Sergio Verbena a vysvětluje: "Celý motocykl je tak lépe čitelný. A nebudeme používat ani elektroniku Bosch, když Dorna nabízí bezplatně jednotnou ECU od firmy Magneti Marelli".
Kdo bude ladit motory Kawasaki pro tým Forward není doposud rozhodnuto a budeme si muset ještě nějakou dobu počkat. Horkým kandidátem je ale francouzská firma Akira.

Nyní se musí ještě upřesnit a Cuzari musí rozhodnout, na kterých motocyklech pojede kvarteto jeho pilotů v Moto2. Rozhoduje se mezi švýcarským Suterem, britskou FTR a italským Speed Upem. Je dokonce možné, že to budou i dvě různá šasí: "Nejsem technik, jezdci se musí rozhodnout sami. Pojedeme na těch, na kterých mají jezdci ten nejlepší pocit", potvrzuje Cuzari.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist