Forward nebo Backward Racing?

Také by se dalo napsat, že kvantita převyšuje kvalitu, nebo také to, že největší pozornost co se týká italského týmu Forward v paddocku MotoGP, je jednoznačně upřena na 22 hodinu večerní, když si do obrovské moderní hospitality, která nemá v paddocku obdoby, přichází celkem pravidelně zahrát Ping-pong Jorge Lorenzo...

Kvantita místo kvality - to je zřejmě strategie italského týmu NGM Mobile Forward Racing 2013. Celkem šest pilotů (čtyři v Moto2, dva v MotoGP) nasadil letos týmový šéf Giovanni Cuzari. Ostatně tolik jezdců má pouze - ovšem ve třech kubaturách - Jorge «Aspar» Martinez. Ten ale bojuje na rozdíl od Cuzariho v Moto3 s Jonasem Folgerem o podiová umístění, s Nicolasem Terolem dokázal 2013 v Moto2 už jeden závod GP vyhrát a v MotoGP díky Aleixi Espargaróvi a Randy de Punietovi kraluje v Claiming-Rule. Forward Racing naopak nedělá svému jménu vůbec čest a tak škodolibá přezdívka «backward» Racing není tak úplně vzdálená realitě.
Pompozní hospitality stáje Forward Racing, kde opravdu chodí v pozdním večeru zahrát si Ping-pong třeba Jorge Lorenzo svádí k názoru, že jezdci tohoto týmu by se měli raději věnovat jinému sportu, třeba právě Ping-pongu.

Nikdo totiž nepochybuje o tom, že Colin Edwards (39) už propásl ten správný čas k důstojnému odchodu buď do superbikového šampionátu nebo rovnou do sportovního důchodu. 2012 se vymlouval na motocykl Suter-BMW a dokonce ho nazval "hromadou hoven". Ovšem tato "hromada hoven" pilotovaná Danilem Petruccim (o kterém se zatím nikdo nevyjádřil, že by se snad jednalo o nového Rossiho) byla odmávnuta v Jerezu právě před "Texas Tornadem". Právě Eskil Suter nazval amerického veterána místo jeho přezdívky "Texas Tornadoů spíše "Jarním vánkem".
Faktem je, že Edwards dojel s motocyklem FTR-Kawasaki v Jerezu po dvou odstoupeních konečně do cíle a jako 15. získal první letošní mistrovský bod.
16., 19., 17.: To jsou umístění Edwardsova týmového kolegy Claudia Cortiho. Zatímco Edwards je s jedním mistrovským bodem na 20. místě v tabulce MS-MotoGP, tak Corti je kromě českých závodníků Peška a Abrahama jediným dalším pilotem, který doposud nebodoval. 

Za zmínku také stojí tisková prohlášení týmu z úst amerického jezdce Edwardse: "Jel jsem tak rychle, jak to jen bylo možné", nebo třeba "FTR-Kawasaki ná obrovský potenciál" atd..

Podívejme se ale na kubaturu Moto2 v podání tohoto týmu: Ostatně výsledek z Jerezu snad hovoří za vše: 14. Simone Corsi, 15. Alex De Angelis, 16. Mattia Pasini a 21. Ricky Cardús, přičemž průběžný stav po 3 absolvovaných závodech Grand Prix není o moc lepší: 11. Alex De Angelis, 15. Simone Corsi, 17. Mattia Pasini a 20. Ricky Cardús.


                             



          

Nesmíme zapomenout, že tři piloti ze čtyř akvizicí tohoto italského týmu už dokázali vyhrát závody GP: Corsi 5, De Angelis 4, Pasini 10. Ovšem během svého závodění u Forwardu jedou zatím pod své jezdecké schopnosti. Možná by zvolení jiného motocyklu Kalex nebo Suter - samozřejmě dražšího - bylo lepším řešením, než používání biku Speed-up, tedy křížence něco mezi Aprilii a FTR.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist