Fabio Quartararo v dokumentu Monster Energy

Přezdívku El Diablo nezískal Fabio Quartararo jen tak pro nic za nic. Pokud je právě teď některý jezdec na hranici geniality, rozhodně jím je právě francouzský jezdec tovární stáje Yamahy. U Monster Energy ví, co říkají, tento kluk bude jednou velkou hvězdou. Sledujte jeho cestu na vrchol skrz nový díl série Come With Us. Pojďte s námi.

Fabio Quartararo, syn francouzského motocyklového šampiona ve 125ccm, začal s motorkami již v útlém věku. Ještě před základní školou jezdil na motokrosové motorce a když se v sedmi letech s rodinou přestěhovali do Španělska, velmi rychle se začal vypracovávat do pozice jednoho z nejlepších juniorů v zemi.

Vyhrál šest španělských šampionátů včetně dvou po sobě jdoucích CEV Moto3 titulů v letech 2013 a 2014. Ve své první sezoně v královské kategorii MotoGP získal v roce 2019 sedm umístění na stupních vítězů z devatenácti startů za tým Petronas Yamaha SRT. A co víc, v letošní sezóně Fabio vystřídal Valentina Rossiho v továrním týmu Yamaha Factory Racing a na kontě již má dvoje vítězství z GP Dauhá a GP Portugalska. V průběžném hodnocení MotoGP je po závodu Velké ceny Španělska v Jerezu druhý.

 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist