Ezpeleta přenechá rozhodnutí Japoncům

Carmelo Ezpeleta přenechá rozhodnutí o konání Grand Prix Japonska japonským pořadatelům. Ovšem atomové nebezpečí hrozí už v blízkosti Motegi.

Zatímco situace v Japonsku je po zemětřesení a po "účinkování" tsunami stále kritická, tak nyní začalo hrozit i nebezpečí poruch v atomových elektrárnách. Po sobotní havárii v Fukushimě I - ta je vzdálená 124 kilometrů od okruhu Twin Ring Motegi, došlo k dalším poruchám v Onagawě - 238 kilometrů od Motegi a nyní i v Tokai 2 - pouhých 52 kilometrů, kde selhal chladící systém.  
„Měl jsem možnost mluvit s lidmi z okruhu v Motegi, kteří mi potvrdili, že naštěstí žádný z pracovníků neutrpěl smrtelné zranění,“ řekl Carmelo Ezpeleta, CEO společnosti Dorna Sports pro web motorsport-magazin.com.  „Řekli mi, že na okruhu utrpěli pouze drobnější poškození, jako například utrhaná světla, či jiné drobnosti. Ovšem na rozdíl od podmínek na okruhu, je pro nás důležitější pro konání závodu 24. dubna, psychický stav lidí v této zemi. Pokud budou lidé chtít, aby se závod konal, tak se konat bude. Pokud bude lepší závod odložit, tak ho odložíme. No a pokud se rozhodnou závod zrušit, tak ho samozřejmě zrušíme. Japonsko je pro tento šampionát důležitou zemí a my v této bolestivé chvíli stojíme při nich.“ 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist