Espargaró cílí na první dvě řady na startu

Jezdec týmu NGM Mobile Forward Racing Aleix Espargaró je po pátečních dvou volných trénincích průběžně devátý, což je nejlepší postavení pro jezdce Open a provizorní postupová pozice do druhé kvalifikace. Španěl přesto věří, že se mu v sobotu podaří ještě výrazněji zrychlit.

V prvním tréninku si Aleix Espargaró zajel pro desátý nejrychlejší čas 1'35,073 sekundy a na prvního Márqueze ztratil 0,745 sekundy. Ve druhém tréninku Espargaró stejně jako všichni ostatní zlepšil své maximum na kolo okruhu Bugatti, které posunul na hodnotu 1'34,134 sekundy, což bylo o téměř sedm desetin pomalejší než nejlepší čas dne, ale na pátého Daniho Pedrosu už tato ztráta představovala jen 0,192 sekundy.
„Docela jsem spokojený, třebaže jsem předpokládal, že budu na měkké pneumatice víc konkurenceschopný,“ uvedl Aleix Espargaró. „Jsme v první desítce a ztráta na jezdce vpředu nebo na ostatní Yamahy není zase tak velká, takže si před zítřejším dnem a také závodem celkem věřím. Budeme pokračovat v nastaveném tempu a v kvalifikaci se zaměříme na pozice v prvních dvou řadách.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist