Edwards: V pátek bude jasno

Colin Edwards má pro závod Misano-GP po skvělém výkonu v Indy velké plány. Na pátek v 18.30 hodin svolal tento americký jezdec TK, kde by měla být oficiálně oznámena jeho smlouva s týmem Forward Racing, ovšem s jakým motocyklem, to má být překvapení.

Tým Tech3-Yamaha s veteránem Colinem Edwardsem a Rookiem MotoGP Calem Crutchlowem doufá pro závod Grand Prix San Marina v Misanu s velkým bodovým přírustkem.

Edwards (37 let) získal sedmým místem při domácím závodě Grand Prix v Indianapolis hodně zdravého sebevědomí. Při závodě na okruhu «Misano World Circuit» chce poosmé za sebou skončit v Top-10. V současné tabulce MS 2011 je díky konstantním výsledkům se ziskem 84 bodů na skvělém 8. místě jako nejlepší jezdec se satelitním motocyklem.
"Misano bylo prvním okruhem, kde jsem startoval v roce 1995 se superbikovou Yamahou", říká dvojnásobný mistr světa Superbiků: "Na tuto trať mám řadu speciálních vzpomínek, v roce 2004 jsem zde se svou rodinou v blízkosti Riccione bydlel a hodně času jsem prožil na místní pláži. Po 7. místě v Indy chci také tuto neděli dojet v Misanu hodně vpředu. Momentálně máme v motocyklu M1-Yamaha k dispozici velmi dobrou techniku, které sice trochu chybí výkon proti továrním motocyklům, ale přesto jsem schopen některé z nich porazit. Musím ale skončil v kvalifikaci v Misanu do Top-6, neboť pokud chci dojet v závodě do pátého místa, tak musím stát maximálně ve druhé řadě", říká Colin Edwards.

Jedno je jisté, Colin Edwards pojede i v roce 2012 závody MotoGP. Z uvažovaného startu na továrním superbikovém motocyklu BMW sešlo z jednoho prostého důvodu, Edwards má po jednání s BMW strach, že po Ducati a Yamaze se továrně stáhne z tohoto šampionátu i německá BMW. Takže americký jezdec zůstává v MotoGP a to dle všech dostupných informací i od zdroje blízkého našemu webu, s motocyklem Yamaha: "Jednáme spolu a co mohu říci, že i v roce 2012 budu závodit v MotoGP. Dále smím pouze říci, že v příštím roce nepojedu v týmu Tech3-Yamaha", řekl v Indy  Američan.

Colin Edwards bude v pátek na TK v Misanu v 18.30 hodin představen - na 99,9% - jako nový jezdec italského týmu Forward Racing, který pojede jako tým Claiming Rules v MS MotoGP 2012 . 

Dle našich informací se má jednat o speciálně upravený motor YZF-R1 zabudovaný buď do šasí FTR nebo Suter. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist