Ducati před druhou domácí GP

Podruhé v letošní sezóně se tým Ducati Marlboro vrátí před domácí publikum.

Již sedm z dosavadních dvanácti závodů MotoGP 2007 vyhrál stroj Ducati Desmosedici V4 GP7. Nejen tyto triumfy vedli k tomu, že před dalším závodem nejprestižnějšího šampionátu má tovární jezdec Ducati Casey Stoner na čele celkové klasifikace náskok 60 bodů. I tentokrát se mladý Australan pokusí být od samého začátku závodního víkendu mezi nejrychlejšími a poté získat v nedělním závodě další vítězství.
Jeho týmový kolega Loris Capirossi si hodlá v Misanu vylepšit svou náladu, která byla ovlivněná výsledkem z brněnské Grand Prix. Loris Capirossi je jedním z mála aktivních jezdců, kteří pamatují poslední Grand Prix na okruhu Santa Monica. V roce 1993 si Capirex dojel pro druhé místo v závodě třídy 250 ccm. To však ještě na původní trati a v opačném směru jízdy.
Okruh bude pro všechny nový, nicméně Capirossi a Stoner se na nově rekonstruovaném okruhu již svezli. Bylo to při „Ducati víkendu“, kdy jim pro jízdu na tomto okruhu udělil svolení samotný promotér závodů Grand Prix.
Livio Suppo – šéf týmu Ducati Marlboro
Jsme italská továrna a tak je vždy pro nás zvláštní závodit v Itálii a jsme rádi, že do Misana můžeme přijet s vedením v šampionátu. I když máme fantastickou sezónu, stále ještě musíme vyhrát závod MotoGP na domácím okruhu. Casey a Loris proto udělají v neděli to nejlepší co dovedou. Casey odvádí v této době fantastickou práci, je to neuvěřitelný jezdec, velmi talentovaný a velmi soustředěný. Je skutečné potěšení s nimi pracovat.
Casey Stoner – 1. místo v MotoGP 2007 (246 bodů)
Misano bude divný závod, protože nikdo neví jak se tam bude motocykl MotoGP chovat. Loris a já jsme tam objeli dvě kola na výstavní motorce při Ducati víkendu, fanoušci chtěli vidět Desmosedici v akci. Okruh není nejlepší, cítím, že budeme muset motorku hodně zlepšit, protože je to tam hodně hrbolaté. Musíme počkat a uvidíme jak to dopadne, i když si myslím, že by to pro nás mohlo být dobré. Pokud dobře proběhnou tréninky a já naleznu správný rytmus, chtěl bych závod vyhrát. Pokud ne, tak chci zanechat v Misanu tu nejlepší práci. V každém závodě nyní cítím menší tlak, je to pro mě neskutečná sezóna. Ukázali jsem, že jezdíme rychle, vyhráli jsme několik závodů a máme větší bodový náskok. Jsem se sezónou spokojený, necítím již žádný tlak. Výsledky dosahujeme, protože všichni pilně pracujeme.
Loris Capirossi – 9. místo v MotoGP 2007 (87 bodů)
Naposledy jsem v Misanu jezdil v roce 1993 a to je již mnoho, mnoho let. Nyní tam je již vše jinak. Naposledy jsem tam jel na dvěstěpadesátce, nyní pojedu na MotoGP. Při Ducati víkendu jsem tam objel pár kol a jedno nebo dvě na Ducati 1098 při bezpečnostní kontrole s Valentino Rossim. Rozvržení okruhu je naprosto jiné než bylo při mém posledním závodě, nemyslím si, že to bude snadné, zvláště pak na motocyklu MotoGP. V pátek máme zvláštní hodinu tréninku, měla by nám pomoci porozumět tomuto okruhu s mnoha ostrými zatáčkami. Je ohromné jezdit v Misanu Grand Prix, protože všichni lidé v regionu Emilia Romagna milují motocykly. Atmosféra by proto měla být vynikající. Samozřejmě to je další závod před italskými fanoušky. Vždy chci odvádět tu nejlepší práci, chtěl bych bojovat o pódium.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist