Dozvuky z Istanbulu – 250 ccm

Japonec Hiroshi Aoyama podepsal v sobotu v Turecku smlouvu s KTM.

Zadny Australan nedokazal doposud vyhrat behem jedne sezony 5 zavodu teto kubatury, ani Kel Caruthers nebo Gregg Hansford. Az nyni mlady Casey Stoner !
Casey Stoner (1.) - Aprilia
“Co mam k tomu rici ? Byl to pro me velmi dobry den, i kdyz jsme v treninku meli trochu problemy a byl jsem tedy az druhy. A necitil jsem se prave dobre. Ovsem, kdyz ma zacit zavod, tak tym vzdy najde jeste nejake to male zlepseni. Ze zacatku zavodu jsem nemel mnoho duvery v levou stranu me pneumatiky a tak jsem jel radeji opatrne, pouze casy okolo 1:58. Presto zustali vsichni za mnou. Hlidal jsem si naskok 0,5 sekundy. Pozdeji me dojel Pedrosa, ovsem tomu jsem v poslednim kole idealni stopu defakto zavrel. A tak jsem rad, ze jsem porazil noveho mistra sveta. Ovsem moje chyba z Phillip Islandu me bude jeste dlouho mrzet. Jako tym jsme rozhodne konkurence schopni a ve Valencii chci sezonu zakoncit dalsim vitezstvim.”
Daniel Pedrosa (2.) - Honda
“Start byl hodne tezky. Ale ja uz v zavadecim kole citil, ze motocykl nejede tak, jak v treninku. Na startovnim rostu jsme uz nemohli udelat zadnou upravu. A v prvni zatacce jsem se nechal zavrit, takze jsem ztratil 4 pozice a toho Stoner vyuzil. Na konci zavodu jsme meli oba problemy s prednimi pneumatikami, hlavne na leve strane. Ale k poradnemu utoku mne chybel vetsi power.”
Hiroshi Aoyama (3.) - Honda
“Podle ocekavani to byl hodne tvrdy zavod. Jsem hrdy na to, ze jsem skoncil opet na podiovem umisteni. V poslednim kole jsem zablokoval de Angelise a oba jsme se srazili. Citil jsem, ze spadl, ale ja za to nemohu.”
Jorge Lorenzo (4.) - Honda
“V treninku jsem skoncil az 7., a tak jsem od zavodu neocekaval zadny zazrak. Muj souboj s Doviziosem a Héctorem by byl jiste zajimavejsi, kdyby slo o vitezstvi. Ale o ctvrte misto to neni zadne Highlight.”
Andrea Dovizioso (5.) - Honda
“Muj setup nebyl nejlepsi a tak jsem nemohl bojovat se spici.”
Alex de Angelis (7.) - Aprilia
“Odesla mne predni pneumatika. Uz od prvnich kol jsem byl odsouzen k tomu, jet pouze defenzivne a neutocit, abych zabranil pripadnemu padu. A v souboji s Aoyamou dostala pneumatika co zabrat, takze jsem v cilove zatacce spadl. Ale aspon jsem mohl jet dal. A jelikoz jsem nyni v mistrovstvi sveta az sedmy, tak budu riskovat a ve Valencii pojedu pouze na vitezstvi.”
Sebastian Porto (out) - Aprilia
“Ve warm – upu fungovalo vse perfektne, takze jsem pekne nastvany. Bohuzel jsem po padu nemohl jet dale.”.
Randy de Puinet (out) - Aprilia
“Corsi zatocil do prvni zatacky prilis rychle a sestrelil me.”
Simone Corsi (out) - Aprilia
“Mel jsem velmi dobry start. Ale pak mne zacal klouzat motocykl. Skoda, uz ctyri zavody jsem neziskal ani bod.”

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist