Dovizioso věří v silnější druhou polovinu sezony

Po závodě německé Grand Prix vedl loni průběžné hodnocení Marc Márquez, Ital Andrea Dovizioso byl třetí a na vedení v soutěži ztrácel jen šest bodů. Nakonec Dovizioso poprvé od éry Casey Stonera bojoval s Ducati o titul mistra světa až do posledního klání roku ve Valencii. Letos je ve stejném období sezony situace jiná. Vedoucím jezdcem seriálu je sice opět Marc Márquez, ale jeho náskok na čtvrtého Doviziosa představuje 77 bodů.

Vzhledem k tomu jak velká je ztráta Andrea Doviziosa na vedení v soutěži, není těsně před polovinou sezony jeho hlavním cílem bojovat o titul s Marcem Márquezem, ale pozornost teď zaměří víc na dvojici jezdců tovární Yamahy, druhého Valentina Rossiho a třetího Mavericka Viňalese.

Na druhého Rossiho Dovizioso ztrácí jednatřicet bodů, na Viňalese o deset bodů méně. „V této chvíli si dělám starost víc ohledně ztráty, kterou mám na Yamahu než na Marca,“ citují Doviziosa na britském Autosport.com. „Musíme ještě pořád zlepšit místa, kde nejsme dostatečně dobří.“

Ambice ohledně vymazání náskoku na prvního Marca Márqueze neměl Dovizioso ani před tím, než jezdec tovární Hondy vyhrál německou Grand Prix, v níž Ital skončil sedmý. „Marc odvedl v řadě závodů dobrou práci a vytvořil si velký náskok,“ pokračoval Dovizioso. „Rozdíl mezi naši a Marcovou rychlostí není velký, což je pozitivní. Nemám z toho obavy. Realitou ale je, že v šampionátu je to velký rozdíl.“

Na příkladu z Německa je vidět, že třeba Danilo Petrucci, který jede rovněž Desmosedici GP18, dokázal čelit konkurenci jezdců Yamahy mnohem lépe než Dovizioso. Jezdec tovární stáje díky tomu ale věří, že motorka má na to, aby usilovali v každém závodu o stupně vítězů.

Mnohem pozitivnější je tak s ohledem na závody, které budou následovat po krátké letní přestávce. „Od Brna si myslím dokážeme být konkurenceschopní. Musíme nadále pracovat a zlepšit pár věcí. Jsme součástí přední skupiny. Pokud skutečně chceme bojovat o vrchol, musíme být o něco lepší,“ dodal Andrea Dovizioso, který má na kontě, stejně jako Johann Zarco, celkem 88 bodů.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Matesvfr přispěl 2 Kč
Clint. přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist