Dovizioso nebyl příliš spokojený s přední pneumatikou

Víkend v Assenu byl pro Andrea Doviziosa přímo ideální. Tedy skoro ideální. Ital byl rychlý v trénincích a nakonec také vyhrál kvalifikaci. Do závodu na mokrém povrchu startoval první a v době jeho zastavení mu patřila první pozice. Do druhé restartované části na dvanáct kol odstartoval znovu z pole position, ale po přibližně dvou minutách havaroval a dobře rozjetý víkend pro něj skončil bez bodu.

Před startem druhé části závodu MotoGP na dvanáct kol, většina jezdců nasadila nové zadní obutí do plně mokrých podmínek, ale v měkčí směsi než tomu bylo v době, kdy startovali do šestadvaceti kol závodu. Jezdec tovární Ducati závod nějakou dobu vedl než se před něho dostal Valentino Rossi. Dovizioso pak z druhého místa havaroval a hned v dalším kole skončil na zemi Rossi. Mezitím padali také ostatní jezdci královské kubatury.

Dle Andrea Doviziosa v tom svoji roli samozřejmě sehrála příliš vysoká rychlost, ale podle Itala je také třeba říci, že za spoustou pádů stojí přední pneumatika. „Společně s Valentinem jsme na to pořádně tlačili, protože jsme byli nejrychlejší a chtěli jeden druhého překonat,“ uvedl Ital. „Tlačili jsme na to ale až příliš, takže jsme udělali chybu a na to omluva není. Nicméně pokud máme tolik pádů na mokru je důležité přijít na to proč.“

„Důvodem proč jsme havarovali a proč havarovali ostatní byla přední pneumatika, která nefungovala. Pro druhou část závodu jsme použili měkčí zadní pneumatiku a přilnavost byla najednou dvojnásobná, což bylo výborné, ale zároveň to přineslo ještě víc problémů s předkem,“
prozradil Dovizioso pro Autosport.com.

Tím jen připomněl problémy s přední částí, které jezdce sužovaly už začátkem roku v předsezonních testech, jen se tehdy jednalo o hladké pneumatiky. To už Michelin vyřešil. Přední obutí do deště ale letos vyzkoušeli jen minimálně a v Assenu někteří jezdci o přední gumě říkali, že je tak tvrdá, že by na ni najeli sto kol.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist