Dovizioso do superbiků?

To není vtip, nýbrž to je zcela konkrétní plán "Doviho" manažéra Simoneho Battistelly, jak by také mohla vypadat kariéra jeho svěřence v nejbližší době.

Smlouva italského jezdce Andrea Doviziosa s továrním týmem Repsol Honda končí tento rok a nebude prodloužena. Repsol totiž do budoucna nepočítá se třemi jezdci, nýbrž pouze se dvěma a ti jsou jasně daní: Casey Stoner a Dani Pedrosa. Bohužel se pro současného třetího jezdce šampionátu kubatury MotoGP nenabízí ani žádná jiná eventualita v jiném továrním týmu, neboť Ducati (Rossi a Hayden) a Yamaha (Lorenzo a Spies) mají také na rok 2012 plně obsazeno. Navíc Andrea Dovizioso už jezdí za tovární tým Repsol Honda třetí rok a dokázal pouze jedenkrát vyhrát - na mokru v Doningtonu 2009  - a kromě toho byl během 41 závodů na továrním motocyklu ještě 5x druhý a 4x třetí, což je pro továrního jezdce hodně hubená bilance.

Reálně se tak nabízejí Doviziosovi dvě možnosti na rok 2012: "Můj plán je závodit v roce 2012 se dvěma jezdci, s jedním zkušeným a s jedním nováčkem. Ideálním párem by v tomto případě byli Dovizioso a Bradl", říká týmový šéf LCR Honda Lucio Cecchinello a tento plán podporuje i marketingový ředitel HRC Livio Suppo: "Jak Dorna, tak Honda mají velký zájem, aby v kubatuře MotoGP jezdil jeden Němec!"

Ovšem ex-pilot Grand Prix a majitel týmu LCR Cecchinello jasně říká: "Pokud by se nesehnali peníze na dva jezdce, tak bych se musel spokojit pouze s jedním pilotem a kvůli sponzorům by to musel být některý ze zkušených jezdců".

Jiné plány má ale "Doviho" manažér Simone Battistella: "Dovi velmi pečlivě pozoruje aktivity BMW a dovede si svou budoucnost představit právě v bílo-modrých barvách. Jelikož BMW chce oficiálně vstoupit do MotoGP až v roce 2013, tak by hodně smysluplná byla následující varianta: Jednu sezónu - 2012 - jezdit na motocyklu BMW superbiky a přitom vyvíjet motocykl pro MotoGP. A s BMW pak vstoupit do královské kubatury v roce 2013", vidí pozitivní scénář svého klienta Simone Battistella.   

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist