Dnes začínají testy v Austinu

Ode dneška do čtvrtka se na novém okruhu “Circuit of the Americas” (COTA) v Austinu budou konat třídenní testy MotoGP. Bude to poslední a jediná generálka na "Red Bull Grand Prix of the Americas", která se pojede od 19. do 21. dubna a kdy zde budou závodit kubatury MotoGP, Moto2, Moto3 a Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Na trati v Austinu doposud jezdily pouze piloti s vozy Formule1, nyní se zde představí po dvou testech v Sepangu čtyři největší kandidáti na titul mistra světa MotoGP 2013: tovární piloti týmu Repsol Honda Dani Pedrosa a Marc Marquez, stejně jako jejich největší kandiáti v boji o královské žezlo z týmu Yamaha Factory Racing, tedy mistr světa Jorge Lorenzo a sedminásobný šampion královské kubatury Valentino Rossi.

Zúčastní se rovněž Stefan Bradl (LCR Honda MotoGP), zatímco původně uvažovaný Alvaro Bautista musí být v Miláně na oficiální prezentaci svého týmu Go & Fun Honda Gresini.
Těchto pět stálých účastníků MS-MotoGP doplní domácí jezdec, dvojnásobný vice-šampion AMA-Superbike Blake Young, který pojede s motocyklem CR značky APR postaveným na bázi Kawasaki. Tento zkušený pilot pojede v týmu Attack Performance, který se už vloni zúčastnil s wild card dvou závodů MS-MotoGP - Laguna Seca a Indianapolis (14° místo v Indy zásluhou Steve Rappa). Právě Blake Young zde v Austinu už testoval v únoru a jeho nejlepší čas má hodnotu 2’19″2.

Yamaha Factory Racing: Jorge Lorenzo a Valentino Rossi
Repsol Honda Team: Dani Pedrosa a Marc Marquez
LCR Honda MotoGP: Stefan Bradl
Attack Performance: Blake Young

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist