Divoká karta teď v plánu není, opakuje Stoner

Součástí víkendové akce v Misanu “World Ducati Week 2016“ byl mimo jezdců a týmů italského výrobce také jejich testovací jezdec Casey Stoner, který zatím jako poslední získal pro Ducati titul a vítězství v závodě v MotoGP. Samozřejmě na stole byla znovu otázka jeho možného nasazení v závodu na divokou kartu nebo jeho možného návratu do seriálu Grand Prix.

Na otázky světových médií Australan trpělivě odpovídal a přitom zůstal na svém, když každému řekl, že návrat do seriálu ani start na divokou kartu s Ducati neplánují, což také potvrdil šéf továrního týmu Luigi Dall’Igna, který řekl: „Už jsem to říkal několikrát, ale jet s Caseym na divokou kartu není našim cílem.“

Dvojnásobný mistr světa Casey Stoner teď koncem června testoval dva dny v Misanu prototyp Desmosedici GP16 a další test absolvuje v Rakousku, kde má většina týmů seznamovací test s Red Bull Ringem v termínu 19. a 20.července 2016.

Otázka, zda to přece jenom nezkusí se nabízí sama. Stoner je ale v této věci neoblomný. „Právě teď to není součást mého programu,“ řekl. „V programu mám pouze test v Rakousku. Pak budeme hovořit o budoucnosti a dalších testech. Pro mě jsou tyto testy velmi důležité a připravuji se na to. Prozatím nic jiného v plánu nemám.“

Pro všechny Stonerovy fanoušky tak nezbývá než doufat, že zmínka o budoucnosti může znamenat, že u Ducati plánují minimálně jednu divokou kartu pro Phillip Island, tedy domácí podnik jejich testovacího jezdce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist