Déšť zabránil Hondě v testování

Po skončení závodního víkendu v Katalánsku Honda naložila materiál na týmové kamióny a odjeli testovat na okruh MotorLand Aragón. V úterý jim tam ale vůbec nepřálo štěstí, protože celý den propršelo, takže Dani Pedrosa s Marcem Márquezem vůbec netestovali.

Hlavní slovo si proto vzal technický ředitel Takeo Yokoyama a představil přítomným novinářům nové prototypy RC213V model 2014. Právě tyto stroje chce Honda Racing Corporation (HRC) v Aragonii vyzkoušet.

K novým prototypům Yokoyama prozradil: „Jsou to stroje model 2014. Kompletně nový motocykl, nový podvozek, nový motor. Máme v plánu tyto stroje vyzkoušet už nyní, abychom měli dostatečný prostor pro změny před listopadovým testem po závodu ve Valencii.“

„Pokud ovšem Dani nebo Marc zjistí, že je na novém motocyklu něco, co jim nabízí velké zlepšení ve srovnání se současnou RC213V, HRC udělá maximum, aby jim to v další fázi sezony nabídlo, tak jak jsme to udělali už loni.“

V sezoně 2014 budu muset všechny tovární motocykly jezdit s dvaceti litry paliva, místo současných jednadvaceti. Yokoyama dnes také potvrdil, že nový model Hondy již disponuje motorem, který je pro tuto změnu pravidel přizpůsoben.

Podle Yokoyamy by bylo kvůli přídělu letošních motorů trošku komplikované to kombinovat s novým motorem, ale co se týče podvozku tak v tom problém nevidí a pokud by někdo z jezdců tovární stáje projevil zájem, může s ním jet už v Assenu.

Němec Stefan Bradl (LCR Honda) si novou Hondu už vyzkoušel, ale na mokré dráze zajel jen patnáct kol. V mokru jezdil také Álvaro Bautista, ale oba jezdci tovární stáje Marc Márquez a Dani Pedrosa z boxů vůbec nevyjeli. Ve středu by měly v Aragonii panovat příznivější povětrnostní podmínky.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist