D´Antín MotoGP na Dunlopech?

Tým Luise D´Antína bude v letošním roce zřejmě používat pneu Dunlop. Roberto Rolfo potvrzen již i samotným šéfem týmu.

Již na konci minulého roku psal italský jezdec Roberto Rolfo na svých oficiálních stránkách, že se v roce 2005 stane jezdcem třídy MotoGP, když se dohodl na podmínkách spolupráce s týme D´Antín MotoGP. Samotný majitel tohoto španělského týmu Luis D´Antín potvrdil tento týden, že v jeho týmu bude někdejší Vicemistr světa startovat.
S jezdeckou změnou v tomto týmu přichází pravděpodobně i změna dodavatele pneumatik. Tým Luise D´Antína byl vybídnutý továrnou Ducati, která poskytuje týmu materiálové zajištění, aby změnil pneumatiky Michelin za Bridgestone. Vzhledem k finančním nárokům však tým D´Antín MotoGP jedná s firmou Dunlop, která by se mohla stát vedle týmů Proton KR a WCM dodavatelem i pro tento tým.
V otázce druhého jezdce ještě nepadlo konečné slovo, každopádně již zcela definitivní je, že se týmu nepodařilo zajistit španělského jezdce Fonsi Nieta, jenž i se svým sponzorem skončí pravděpodobně v Mistrovství Světa Superbike. Luis D´Antín přiznal, že se nyní soustředí na jednání s britským pilotem Shane Byrnem, jenž by tak mohl startovat po boku Roberto Rolfa na motocyklu Ducati Desmosedici.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist