Colin Edwards: Doufá pro rok 2014 v Yamahu

Colin Edwards zatím s bikem FTR-Kawa moc nepřesvděčil. Proto zřejmě už myslí na sezónu 2014, když chce jet se svým oblíbeným motorem Yamaha-M1.

Před rokem skončil Colin Edwards jako dvanáctý v Kataru s motocyklem Suter-BMW a byl tak odmávnut jako nejlepší pilot CRT. Nyní jede ve stejném týmu, tedy u Forward Racing motocykl FTR-Kawasaki, s kterým ale cíl tentokrát neviděl. Protože nemohl rychle zařadit, tak bez jakýchkoliv skrupulí prudce dupl na řadící páčku a přední pastorek se rozlomil na dvě části.

Přes svých 39-let je ale Colin Edwards plný optimismu: "Za krátkou dobu jsme udělali neuvěřitelný kus práce. Šasí FTR a Kawa motor jsou skvělé. Nyní musíme upravit pouze několik drobností a vše bude v pořádku", říká mistr světa MS-Superbike 2000 a 2002.
"Potenciál tohoto motocyklu je o mnoho vyšší, než u biku, který jsme měli k dispozici vloni (jednalo se o motocykl se šasím Suter a s motorem BMW, který nyní jezdí tým Came Ioda - jezdci Danilo Petrucci a Lukáš Pešek - pozn. Bosso). Na tomto motocyklu totiž poznáš každou změnu, ať už k lepšímu, nebo k horšímu. To bohužel v roce 2012 nebylo možné, prostě to bylo úplně jinačí. Je to pěkné mít motocykl, který můžeš jinak nastavit, s kterým si můžeš dokonce hrát. Už jsme na něm hodně zlepšili", je názoru zkušený Edwards.

Výsledky ale doposud mluví úplně jinou řečí. Ovšem Edwards, který nyní začíná už svou 20. sezónu v Evropě, myslí dopředu, tedy na rok 2014. Ví totiž velmi dobře, že Yamaha zapůjčí motory YZR-M1. A Colin je a byl vždy mužem Yamahy, ostatně už na rok 2012, resp. 2013 chtěl u týmu Forward používat superbikové motory Yamaha-R1...
"Líbí se mně směr, kterým se MotoGP ubírá. Pro příští sezónu budou mít privátní týmy k dispozici lepší závodní balíček než doposud. Tím můžeme být více konkurenceschopnější. Chci mít prostě balíček, s kterým budu moci jezdit hodně vpředu", přemýšlí nahlas Colin Edwards, tedy Texas-Tornado, kterého ale Eskil Suter po neustálé kritice loňského motocyklu stejné značky označil pouze mírným jarním větříčkem.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist