Carmelo Ezpeleta jednal v Praze s ministryní Valachovou

Záchrana pořádání Grand Prix České republiky dnes pokračovala v Praze, kde proběhlo jednání mezi ministryní školství, mládeže a tělovýchovy Kateřinou Valachovou a výkonným ředitelem promotérské společnosti Dorna Sports Carmelem Ezpeletou.

Jak píší na webu ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, hlavním bodem jednání byla možnost další realizace mistrovství světa silničních motocyklů Grand Prix České republiky na Masarykově okruhu v Brně. Obě strany se shodly na tom, že pořádání mistrovství světa silničních motocyklů je společným zájmem a prioritou.

„Ve funkci ministryně školství budu nadále vyvíjet efektivní součinnost v zájmu České republiky,“ uvedla Kateřina Valachová, která dle ČTK již jednala o možnosti vytvoření nového subjektu s brněnským primátorem Petrem Vokřálem a jihomoravským hejtmanem Michalem Haškem.

Podle ředitele Dorna Sports Carmela Ezpelety je nejdůležitější vytvoření smluvního vztahu s veřejnoprávním subjektem, se kterým bude možné spolupracovat na pořádání seriálu mistrovství světa Grand Prix České republiky také po roce 2015.

Konkrétní podoba spolupráce veřejnoprávního neziskového subjektu a způsob podstoupení práv na pořádání Grand Prix musí být připravena do 15. srpna, to znamená do termínu pořádání jubilejního 50.ročníku Grand Prix v Brně.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist