Camier dokazuje, že je dobrou volbou pro MotoGP

Začátek roku nevypadal z pohledu britského závodníka zvlášť pozitivně, když mu u Iody Racing oznámili, že do sezony nastoupí pouze s jedním motocyklem, čímž se premiéra Leona Camiera v MotoGP odložila na neurčito. Zřejmě netušil, že jeho šance přijde v úvodu druhé poloviny sezony a to v pozici náhradního jezdce za Nicky Haydena.

Leon Camier získal dvě možnosti, jak ukázat manažerům a majitelům týmů MotoGP, že je jezdcem, který je pro ně dobrou volbou. Poprvé nastoupil do rozjetého vlaku na náročné dráze okruhu Indianapolis Motor Speedway, kde prožil premiéru s motocyklem třídy MotoGP a ukázal, že dokáže velmi rychle vstřebat potřebné znalosti. Především je tam ale talent, který Camier rozhodně má a na něm se dá stavět vše ostatní.
Z posledního místa, které Britovi patřilo v pátečních trénincích, dokázal v kvalifikaci akcelerovat na šestnáctou pozici startovního roštu, což bylo zlepšení o sedm pozic a zrychlení, ve srovnání s jeho nejlepším časem z třetího tréninku, o téměř 1,3 sekundy. Najednou byla očekávání před závodem někde jinde než byla, když Camier k týmu Drive M7 Aspar přišel bez jakýchkoliv předchozích zkušeností. První body byly rozhodně na dosah.

Bohužel v samotném závodě Leona Camiera zastavila technická porucha, což byl problém elektroniky motocyklu, nikoli jezdce samotného. Naopak Camier v desátém víkendu sezony dokázal, že si místo v MotoGP určitě zaslouží, což může potvrdit dobrým výsledkem už tuto neděli v České republice.
„Závod jsme nedokončili kvůli problému s elektronikou,“ uvedl po své první zkušenosti v MotoGP Leon Camier. „Hned v úvodu závodu jsem zjistil, že něco nehraje, ale pokračoval jsem a dával do toho maximum. Chtěl jsem prostě jet, užít si to a snažil se zajet co nejlepší výsledek. S odjetými koly se ale problém jen prohluboval, takže jsem musel do boxů. Je velká škoda uzavřít víkend tímto způsobem, protože jsme skutečně odvedli dobrou práci.“

„Každopádně jsem spokojený, protože to byla ohromná zkušenost a já se naučil spoustě novým věcem,“
pokračoval Leon Camier a závěrem dodal: „Motorka sedí mému stylu jízdy, takže věřím, že bych s ní dokázal jezdit rychleji. Doufejme, že v Brně tuto šanci dostaneme. Rád bych za vše poděkoval týmu. Jsem spokojen jak jsme postupovali v průběhu víkendu, protože navzdory nezdaru, byla naše závodní rychlost celkem dost pozitivní.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist