Cal Crutchlow: 2. místo při testu, 5. místo v závodě

O své skvělé formě nemusí snad Cal Crutchlow nikoho přesvědčovat. Nedělní závod GP-Jerez dokončil britský pilot na místě pátém, na stejné pozici je i celkově a při včerejších pozávodních testech skončil senzačně druhý, o pouhých 0.092 sec. za Marcem Marquezem.

Pilot týmu Tech3-Yamaha Cal Crutchlow skončil za nejlepším časem Marca Márqueze v pondělí jen o 92/1000 zpět a odtestoval celkem 67 kol, přičemž směl poprvé vyzkoušet i nové šasí YZR-M1.

Crutchlow sice stále ještě hodně rozlobeně vzpomíná na své dva pády ze soboty - které dává za vinu pneumatikám Bridgestone - ale s pondělním časem 1:38,916 byl velmi spokojen. Brit dále experimentoval na příkaz od Yamahy s přepracovaným systémem brzdění motoru, a také s jiným nastavením kol, které by měly přinést lepší grip jak vzadu, tak vpředu.
"Jsem velmi rád, že jsme udělali tolik práce. Ale stále mě ještě hodně bolí záda. Při jízdě s novým šasím ale necítím žádné přednosti, pokud mám být upřímný. A tak jsem hlavně sbíral důležitá data pro nový systém brzdění motorem. Také jsme zkoušeli jeden motocykl, který měl úplně jiné nastavení. Při vjezdech do zatáček jsem sice necítil žádný velký rozdíl, ale při brzdění na rovinkách byly citelné velké rozdíly směrem k lepšímu, takže se to zkušení určitě vyplatilo. Jinak to byl hodně turbulentní závodní víkend, dnešní druhý nejrychlejší čas dokázal, že jsme udělali kus dobré práce", říká pilot satelitního týmu Yamahy.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist