Byrne k Robertsovi?

Pojede za tým Kennyho Robertse místo Ira Jeremy McWilliamse Brit Shane Byrne?

Z USA přišla zpráva, že tým Kennyho Robertse zřejmě opravdu sehnal finance na letošní sezónu MotoGP, které se však tým pravděpodobně zúčastní pouze s jedním jezdcem. Tým by měl dostat podporu nejen od KTM a Michelinu, ale především i od samotné promotérské společnosti Dorna Sports, která také stojí za jezdcem, jenž by na motocyklu týmu legendárního „Krále Kennyho“ měl v roce 2005 startovat.
Dlouho to totiž vypadalo, že na čtyřtaktním motocyklu s motorem KTM bude jezdit Ir Jeremy McWilliams, nyní však vyšly najevo skutečnosti, které vedou k tomu, že v sedle tohoto motocyklu bude sedět Brit Shane Byrne. Právě za tímto jezdcem totiž stojí Dorna, která vzhledem ke svým podnikatelským závazkům ve Velké Británii (je mimochodem sponzorem britského národního šampionátu) nutně potřebuje v MotoGP britského jezdce.
Shane Byrne jednal s týmem Luise D´Antína, jednání v tomto týmu však údajně nedopadla dobře a tým D´Antín MotoGP nasadí do letošní sezóny zřejmě pouze jeden motocykl (Roberto Rolfo). V záloze má Byrne start v domácím šampionátu British Superbike, kde by měl v týmu pana Paula Birda Monstermob – Stobart vodit třetí tovární motocykl Honda CBR 1000RR. Pokud by však Shakey jezdil MotoGP za tým Kennyho Robertse, mohl by za Monstermob – Stobart jezdit právě veterán Jeremy McWilliams.
Každopádně tuto situaci okolo svého týmu potvrdil i samotný Kenny Roberts, je však stále otázkou, jak vše opravdu dopadne.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist