Bitva o titul pro nováčka roku vrcholí mezi Bastianinim a Martinem

O titulu mistra světa je v třídě MotoGP již rozhodnuto, nicméně stále je o co bojovat a zajímavým soubojem, který stojí za to sledovat, je bitva o titul pro Nováčka roku MotoGP 2021. Lídrem je nyní Enea Bastianini (Ducati), pět bodů ztrácí Jorge Martin (Ducati).

Výborný nástup v sezoně měl Jorge Martin, který v prvním závodě katarské mise vybojoval bod za patnácté místo a ve druhém byl rovnou třetí, takže první body a první stupně vítězů v jeho premiérové sezoně jezdce královské kubatury. V Portugalsku měl Martin těžký pád, utrpěl několik zlomenin a musel zůstat odpočívat další čtyři Grand Prix.

Vrátil se závodem v Barceloně, a první vítězství v MotoGP si Martin připsal ve štýrské GP. Pouze čtyři jezdci, kteří vyhráli titul pro nováčka roku, vyhráli v rámci premiérové sezony závod MotoGP. Byl to Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing), Marc Marquez (Repsol Honda Team), Jorge Lorenzo a Dani Pedrosa. Pokud chce Jorge Martin dostat své jméno do této skupiny, musí Bastianiniho porazit. Ital má ale perfektní závěr sezony s dvěma třetími místy, které zajel na domácí půdě Misana.

Alespoň jedno umístění na stupních vítězů získalo do roku 2020 z devatenáct držitelů titulu “Nováček roku MotoGP“ jen deset z nich – Brad Binder, Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP), Johann Zarco (Pramac Racing), Marc Marquez, Ben Spies, Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa, Ruben Xaus, Nicky Hayden a Daijiro Kato.

Do konce sezony máme dva závody a celkem padesát bodů. Tedy v případě, že by letošní nováčci v obou kláních bojovali o vítězství. Pokud by Enea Bastianini oba závody vyhrál, stal by se sedmým nejlepším nováčkem v historii MotoGP. Pokud by se to samé povedlo Jorge Martinovi, Španěl by byl devátým nejlepším nováčkem v historii MotoGP.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
SLAY přispěl 3 Kč
KubaLou přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist