Bautista: Zlomená klíční kost při tréninku na dirt biku

Při tréninku na dirt biku si tovární jezdec Suzuki Alvaro Bautista zlomil klíční kost. Španělský jezdec byl dnes odpoledne úspěšně operován.

Pro španělského jezdce Alvara Bautistu - mistra světa stopětadvacítek z roku 2006 - by to znamenalo minimálně vynechání závodu Grand Prix Francie v Le Mans. 

Bautista je tak už letos třetím jezdcem MotoGP, který se při doplňkovém tréninku na motocyklu zranil. Jistě všichni vědí, že nejdříve to byl jeho krajan Jorge Lorenzo - musel vynechat jedny zimní testy - a později i Valentino Rossi, kterého "zachránilo" odložení Grand Prix Japonska na podzim. 


Jako uvažování náhradníci za Bautistu pak přicházejí v úvahu testovací jezdec Suzuki Nobuatsu Aoki z Japonska, nebo piloti ze superbikové scény Brit Leon Haslam a hlavně Francouz Sylvain Guintoli, který má na svém kontě už dvě kompletní sezony v MotoGP a celkem 36 startů v závodech královské kubatury.

Dnešní operace Alvara Baatisty dopadla výborně, jednalo se naštěstí pouze o jednoduchou zlomeninu a tak by Bautista mohl ve Francii startovat. Z tohoto důvodu tým Rizla Suzuki také nenominoval předběžně žádného náhradníka. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist