Bautista věří v podium

Jediný tovární jezdec Suzuki na startovním roštu 2011 Alvaro Bautista ze Španělska se chce ve své druhé sezóně hodně zlepšit a pomýšlí dokonce na podiová umístění.

Pro Španěla Alvara Bautistu bude letošní sezóna 2011 jeho druhou v královské kubatuře MotoGP. Pokud by ale vše probíhalo dle jeho přání, tak by měl jezdit kolem umístění sedm a osm a ve velmi vydařených dnech se pak pokusit o podiová umístění. 

"Je to už dlouho, co jsem seděl naposled na motocyklu, v listopadu. Je to škoda, při tomto testu jsem byl velmi spokojen (7. místo - pozn. redakce) a v tom bych chtěl pokračovat", řekl španělský jezdec pro agenturu AS.


V prosinci pak trénoval Bautista na motokrosové motorce a lehce se i zranil: "Nebylo to ale nic vážného, jen jsem si trochu pohmoždil koleno. Musel jsem kvůli tomu sice omezit trénink, ale nyní to už není žádný problém".

Pro testy v Sepangu doufá Bautista, že dostane z Japonska nějaké novinky: "Ve Valencii jsme objevili některé věci, které fungovaly velmi dobře. V Japonsku se mělo ve vývoji dál pokračovat a testovací tým měl další vývoj dále prověřit. Testovali jsme šasí, ve kterém byl motor uložen trochu jinak a vše fungovalo velmi dobře." 


Pro následující sezónu chce být Bautista rychlejší než v sezóně uplynulé: "Vím, že to jde. Mám více zkušeností a tak musím být prostě rychlejší. Neměl bych se muset příliš snažit, abych končil pravidelně v Top Ten. To by mělo být samozřejmostí. Prostě musíme být už od začátku tam, kde jsme vloni skončili - tedy mezi sedmým a osmým místem. Ovšem tohoto umístění dosáhnout znamená mít k dispozici dobrý motocykl. A pokud to půjde dobře, mělo by to stačit i na podiové umístění". 

Bautista ale musel odpovědět i na otázku, co si myslí o tom, že se říká, že Suzuki je nejhorším motocyklem celého startovního pole: "To je hodně komplikované. Já jen vím, že se motocykl od začátku sezóny do jejího konce hodně zlepšil, což ale byla zásluha moje a mého týmu. Prostě motocykly se zlepšily. Je to, jak když šel Rossi k Yamaze, nikdo na ni nechtěl jezdit a nyní je nejlepší. Prostě motocykl musí být dobrý a továrna jako Suzuki umí určitě postavit konkurence schopný motocykl. Ovšem musí vědět, jak!"


A samozřejmě se musel Bautista vyjádřit i k přestupu Valentina Rossiho k Ducati: "Odešel k Ducati, která má sice rychlý, ale hodně obtížný motocykl. Musí testovat a najít nastavení motocyklu na všechny tratě. Kromě Stonera ještě nikdo nejezdil s tímto motocyklem rychle. Vloni byl Hayden na jedné trati schopný bojovat o podium, a příště skončil dvanáctý. Navíc Rossi potřebuje čas, aby si dal do pořádku své rameno. Pokud se mu ale bude vše dařit, tak bude fenomén a idol. Pokud mu to ale nepůjde, bude problémem rameno. Což je způsob, jak získat čas".




Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist