Aprilia oficiálně představila prototyp RS-GP 2016

Jen pár hodin před začátkem testu královské kubatury v Losail představila italská Aprilia zbrusu nový motocykl RS-GP, jezdce Álvara Bautistu a Stefana Bradla plus barvy pro nadcházející sezonu mistrovství světa. V Kataru tak letos jezdci Aprilie poprvé nastoupí v barevné kombinaci, která je mnohem pestřejší než jsme měli možnost vidět loni.

Aprilia ve středu poprvé představila barvy pro sezonu 2016, ale především zbrusu nový prototyp RS-GP 2016. Tento motocykl není novou vývojovou řadou posledního modelu, ale skutečně úplně první stroj třídy MotoGP, který Aprilia nasadí do světového šampionátu.

V prvním testu královské kubatury jeli jezdci Álvaro Bautista a Stefan Bradl s loňským modelem, který vycházel z úspěšné superbikové motorky italského výrobce. Do Austrálie už tým Aprilia Racing Team Gresini spolu s ostatními nezamířil, protože sami v Kataru novou motorku poprvé vyzkoušeli. První možnost konfrontace nového stroje vůči konkurenci má Aprilia až nyní v posledních třech dnech předsezonního testu v Losail.

Pár hodin před výjezdem na trať tým Aprilia oficiálně představila nový prototyp a týmové barvy pro rok 2016. „Tato sezona bude mým druhým rokem s Aprilii a nová výzva,“ řekl Álvaro Bautista. „Budeme spoléhat na zkušenosti z roku 2015. Nezačínáme od nuly, ale v každém případě budeme muset vyvíjet úplně novou motorku. Myslím, že Aprilia má jasno v tom, co můžou od letošního roku očekávat. Každopádně je před námi velký úkol, protože vzhledem k minimu testování, budeme muset každý víkend pracovat na maximum.“

Německý závodník Stefan Bradl dodal: „Technici Aprilia Racing odvedli ohromnou práci. Teď je na nás, abychom v každém jednom kole prověřili potenciál RS-GP. Máme toho hodně před sebou, ale také široké pole pro zlepšení. Společně s novou motorkou máme také novou elektroniku a pneumatiky na čemž jsme už začali pracovat, ale ještě to chce čas. Poprvé ve své kariéře pracuji v továrním týmu na vývoji nového projektu.“

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist