Aoyama je testovacím jezdcem HRC

Japonský závodník Hiroshi Aoyama letos závodí v barvách stáje Aspar a dlouho sliboval, že prozradí své budoucí angažmá, což se nakonec stalo až nyní, když Honda Racing Corporation (HRC) Aoyamu potvrdila do role svého testovacího jezdce pro rok 2015. Ve Valencii Japonec nastoupí s novým motocyklem RC213V-RS.

V nové roli se Hiroshi Aoyama představí už o nadcházejícím víkendu ve Valencii, kde pojede poslední Grand Prix s týmem Aspar. Nicméně jeho motocyklem nebude jeho standardní Honda RCV1000R, kterou mají Španělé v týmu, ale Aoyama dostane nový stroj určený pro sezonu 2015.
To znamená, že mistr světa čtvrtlitrové kubatury z roku 2009 absolvuje osmnáctý víkend sezony v sedle Hondy s motorem s pneumatickými ventily a s označením RC213V-RS. V třídenním IRTA testu, který startuje den po posledním závodu roku, bude tento motocykl testovat Nicky Hayden a Karel Abraham.

„Jsme potěšeni, že můžeme Hira potvrdit do role zkušebního jezdce pro nadcházející ročník,“ uvedl šéf HRC Shuhei Nakamoto. „V letošním roce odvedl dobrou práci a to zejména teď v posledních závodech. Pro HRC je to důležitý projekt a pevně věříme, že bude cennou devizou v rámci budoucího vývoje strojů HRC.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist