Andrea Dovizioso bude v Jerezu závodit. Lékaři mu povolili start

Ital Andrea Dovizioso si na konci června přivodil při tréninku na motokrosové motorce zlomeninu klíční kosti, kvůli které musel podstoupit operaci. Jeho start v prvním závodě sezóny byl nejistý, v úterý však jezdec podstoupil nezbytné testy a lékaři mu dali zelenou.

Andrea Dovizioso si levé rameno zranil během závodu regionálního šampionátu v Emilii-Romagne. Následně byl převezen do nemocnice v Modeně, kde ještě týž večer podstoupil operaci. Už několik dnů po ní začal italský pilot doma trénovat a připravovat se na první Velkou cenu sezóny v Jerezu, která odstartuje už v pátek. V úterý čtyřiatřicetiletý závodník podstoupil lékařskou prohlídku, na které se ukázalo, že rekonvalescence proběhla v pořádku a Andrea Dovizioso tak může nasednout do sedla svého motocyklu.

„Konečně přišel čas, na který jsme my jezdci čekali měsíce. Světový šampionát začíná! Po operaci klíční kosti jsem tvrdě makal na tom, abych byl na španělskou GP připravený. Cítím se dobře a jsem pozitivně naladěný. Dokud se však nedostanu do sedla své Desmosedici GP, nebudu vědět, jak na tom skutečně jsem,“ ví italský jezdec.

„Budeme si muset přivyknout horku, jaké teď v Jerezu panuje, a vzhledem k menšímu počtu závodů teď bude důležité víc než kdy jindy, nedělat chyby a být konzistentní. V každém případě to, na co se teď nejvíc těším, je to, že brzy uvidím svůj tým, a že budu moci znovu závodit,“ netají své nadšení Andrea Dovizioso.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist