Alex Lowes předvedl hned první den pozitivní progres

Britský závodník z prostředí superbikového mistrovství světa Alex Lowes v Británii nahradil zraněného Bradley Smithe a se satelitní Yamahou M1 v pátek absolvoval své první volné tréninky v královské kubatuře seriálu Grand Prix. Lowes předvedl, že má přirozený talent a jen po pár cvičných kilometrech v Brně, dokázal zajet na dráze okruhu Silverstone devatenáctý čas dne. Za sebou nechal Álvara Bautistu a Esteve Rabata.

Už v prvním tréninku si Alex Lowes vedl velmi dobře, když s litrovým prototypem M1 týmu Monster Yamaha Tech 3 jezdil časy kolem patnácté pozice. Pak přišel pád v závěrečných minutách a s kolem za 2'06,225 sekundy propad na poslední pozici. Ve druhém tréninku už Lowes udržel motorku ve svislé poloze, zrychlil na 2'03,855 sekundy, a tréninky uzavřel devatenáctý. Rozdíl mezi Lowesem a jeho týmovým kolegou Polem Espargarem teď představuje 1,3 sekundy.

„První den jsem si hodně užil a teď už se nemůžu dočkat soboty, kde bude hlavním cílem pokračovat v dalším zlepšování,“ uvedl po pátečních trénincích Alex Lowes. „Bohužel jsem dnes dopoledne udělal jednu drobnou chybu a v posledním kole spadl. Vzhledem k načasování jsem ale neztratil drahocenný čas na dráze. Každopádně tým odvedl skvělou práci s opravou motorky, za což jim musím moc poděkovat.“

„Druhý trénink dopadl mnohem lépe. Už jsem motorku víc poznal a tím jsem si byl jistější. Je toho samozřejmě spousta, co všechno je třeba se naučit, ale mám pocit, že jsem dnes podnikl velké pokroky. Teď budu myslet nad tím, co udělat, abych se zítra v některých oblastech zlepšil ještě víc."

„Věřím, že se v příštích dnech můžeme dostat blíž jezdcům vpředu a chci být blízko Pola. Musím ale zůstat realistou a je mi jasné, že čím jste rychlejší, tím je to těžší. Každopádně si myslím, že jsme dnes odvedli dobrou práci a už se těším na zítřek až za to vezmu znovu o něco víc.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist