Alex Barros je nazpet v MotoGP

Po absolvovani jedne sezony v serialu WSBK, kde s motocyklem tymu Klaffi Honda skoncil nakonec brazilsky pilot celkove 6. a vyhral v superbicich letos jeden zavod, krome toho ziskal celkem 6 podiovych umisteni a zajel 2 nejrychlejsi kola v zavode, se nyni ale vraci nazpet do sveta Grand Prix.

Brazilec Alex Barros (36 let) - naposled jel v MotoGP za Sita Ponse v tymu Camel Honda - ma za sebou celkem 226 startu v kralovske kubature (celkem v Grand Prix 257!), vyhral 7 zavodu teto tridy, vyjel si 5 Pole - position a zajel 14 nejrychlejsich kol v zavode. Nyni se po roce ucinkovani v serialu WSBK vraci celkem prekvapive do MotoGP, ackoliv se spise predpokladalo, ze pojede v superbicich v tymu Winston Ten Kate Honda.
Jeho novym pusobistem pro rok 2007 je spanelsky tym MotoGP - Ducati Pramac majitele tymu Luise d´Antina a to zrejme na pneumatikach Bridgestone a pojede samozrejme na motocyklu Ducati Desmosedici GP7. Kdo bude jeho tymovym kolegou, je tezko odhadnout, favorizuji se dle zahranicnich medii jmena James Toseland, Makoto Tamada a take dosavadni pilot Alex Hofmann.
"Jsem velmi šťastný, že se vracím závodit do nejprestižnější třídy s týmem Pramac d´Antín MotoGP," říká Alex Barros, který se nyní pyšní vítězstvím ze tříd 500 ccm, MotoGP i WSBK. "Nový motocykl Ducati Desmosedici GP7 800 ccm se zdá být velmi dobrým projektem. Jsem opravdu připravený, znám tým a jsem si jistý, že společně odvedeme dobrou práci. Nemohu se dočkat boje o vítězství v MotoGP:"

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist