Aleix Espargaró: Neuvěřitelné možnosti

Španěl Aleix Espargaró chce být s motocyklem ART-Aprilia 2013 opět nejlepším pilotem CR v MS-MotoGP 2013 a jeho týmoví kolegové Jonas Folger a Nicolas Terolem by měli bojovat o titul mistra světa v nižších objemových kubaturách.

Při týmovém představení šesti pilotů od Aspara se pochopitelně vše podstatné točilo okolo obou pilotů Claiming-Rule Aleixe Espargara a Randyho de Punieta. Tato slavnostní akce se konala ve Valencii v starodávné budově «Casa de la Beneficencia». Oba dva piloti MotoGP Randy de Puniet a Aleix Espargaró ukončili den předtím svoje testování IRTA s motocykly ART-Aprilia v Jerezu na pozicích 12. a 14. a nechali tak za sebou oba piloty s prototypovými motocykly Smithe a Spiese.
23-letý Aleix Espargaró vyhrál vloni šampionát Claiming-Rule a je celkem jasné, že pokud chce vyhrát i letos, tak jeho největším soupeřem bude týmový kolega De Puniet: "Jsem moc rád, že mohu absolvovat v týmu Power Electronics svou druhou sezónu", říká starší bratr velkého favorita kubatury Moto2: "U Aspara se mně nabízejí neskutečné možnosti. Od Valencie 2004 jezdím v šampionátu GP a zažil jsem tak už několik týmů. Není vůbec jednoduché najít takový tým, jako je Aspar. Přesně se vyznají v tom, co je potřeba, odeberou pilotům nežádoucí stres a nabídnou naopak ten nejlepší možný technický Support".
"Byl jsem vloni přijat u Aspara s otevřenou náručí. Potom pracovali všichni členové týmu až do úmoru, abych vyhrál šampionát CRT. Po tomto slavnostním představení cestujeme v nejlepší náladě ke startu letošní sezóny přespříští víkend v Kataru", konstatoval lapidárně Espargaró.
Tým Aspar nastoupí v letošním šampionátu ve třech kubaturách. Čtyřnásobný mistr světa Jorge «Aspar» Martinez prezentoval svou stáj ve starobylé budově «Casa de la Beneficencia» ve Valencii. Za skvělého komentování populárních tváří ze španělské TV Melisy Jiménez a Mely Chércolese se představili jezdci kubatury Moto3 Jonas Folger a Eric Granado - oba pojedou s motocykly Kalex-KTM, Moto2 Nico Terol a Jordi Torres - Suter, a MotoGP Aleix Espargaró a Randy de Puniet s Claiming Rule biky ART-Aprilia.

Tým Aspar dokázal v minulosti získat tituly mistra světa zásluhou Bautisty, Talmacsiho, Simóna a Terola a tento Asparův letošní projekt je mezinárodní: ze šesti jezdců jsou pouze tři Španělé.

          

Asparova závodní stáj chce bojovat o tituly mistrů světa v nižších objemových kubaturách s Folgerem a s Terolem, v MotoGP pak chce vyhrát šampionát CRT.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist