Aktuální téma: MotoGP na Nova Sport

Jedno je jisté, přenosy motocyklových silničních závodů seriálu Grand Prix na Eurosportu jsou už minulostí. To je nezvratný fakt.

Stejně jako je fakt, že Česká Televize prostě motorkám z různých důvodů příliš nefandí. Ostatně jinak tomu není ani v jiných zemích, státní televize prostě motocyklové silniční závody nepřenášejí! Většina zemí to řeší satelitními kanály, za které se ale musí platit, to je také jasné: německý DSF, Sky Sport atd.. Stejně tomu je třeba i v Rakousku, Itálii a jinde.


V České republice začala vloni přenášet závody Grand Prix televize Nova, přičemž dala k dispozici jednu kubaturu, tedy tu královskou, MotoGP. Ostatní třídy "šly" na placeném kanálu Nova Sport. 

Zde bych chtěl napsat, že nejsem zaměstnancem Novy a nemám důvod ji nějakým způsobem bránit. Jsem normálním motoristickým fanouškem, který se prostě rád na motocyklové závody dívá ať už v TV, nebo LIVE.

Nova je normální privátní firmou a pochopitelně své pořady hodnotí dle sledovanosti, navíc ne z České republiky, nýbrž až z USA - to je prosím neměnný fakt! A tak bossy daleko za oceánem nezajímá, zda MotoGP, 250ky či 125ky. Je zajímá - a to vím hodně přesně - a také navzájem hodnotí sledovanost seriálu "Ulice", "Ordinace" v porovnání třeba se sportovními přenosy! Hádejte, kdo asi vyhraje?

Nyní dochází k tomu zásadnímu "problému": Nespokojení čeští fandové silničních motorek píši maily na Novu, proč se dávají "nezáživné" závody MotoGP, kde stejně vyhraje buď Rossi nebo Stoner a někdy i Lorenzo či možná jednou za rok Pedrosa, a proč raději nedávají závody dvěstěpadesátek, kde jezdí dva Češi.


Jelikož se na "politice" Novy nic nemění a i nadále bude k dispozici pouze přenos jen jedné třídy, Nova to zkusí a bude letos dávat místo hodně kritizované královské třídy MotoGP  závody nové kubatury Moto2, kde čeští jezdci mají reálné možnosti na přední umístění.

A kdo se bude chtít dívat na MotoGP, tak si musí připlatit, tedy stejně jako stejní fanoušci kdekoliv v Evropě či na světě. Procestoval jsem v uplnulých 15ti letech skoro celý svět, spával jsem po různých hotelích a skoro všude - Los Angeles a Dallasem počínaje, přes Kapské Město či Manschester a Moskvou a Tokiem konče, byly přenosy závodů Grand Prix na zakodovaných programech. A když jsem se chtěl podívat třeba na mého oblíbeného Haradu, tak jsem si ten kanál musel prostě zaplatit. 

Samozřejmě, že na toto téma bude jistě hodně rozpoluplných názorů, ale takový je prostě rok 2010, ať se nám to líbí či nelíbí.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (19x):



TOPlist