Akiyoshi místo zraněného Aoyamy

Japonec za Japonce. Zraněného mistra světa Hira Aoyamu nahradí už v Assenu jeho krajan Kousuke Akiyoshi

Interwetten Honda Team dnes oznámil, že jako velmi rychlé řešení pro závody Grand Prix  Assen a Barcelonu, pojede místo Hira Aoyamy testovací jezdec HRC, Kousuke Akiyoshi. Hiroshi Aoyama, si jak bohužel známo, zlomil při pádu ve warm upu v Silvesrtone 12. obratel.


Tým Interwetten Honda hledá momentálně stabilní řešení, kdo pojede od Grand Prix Sachsenringu místo Aoyamy, pokud bude opravdu doba léčení mistra světa dvěstěpadesátek trvat předpokládané čtyři měsíce.


Japonec Kousuke Akiyoshi pojede za tým Interwetten Honda se startovním číslem "64". Akiyoshi má za sebou celkem 4 starty na wild card v závodech Grand Prix (ještě jako testovací jezdec za Suzuki) a nejlépe skončil na 13. místě při Grand Prix Japonska 2006. Největším úspěchem současného testovacího jezdce HRC bylo vítězství v 8 hodinovce v Suzuka 2007 (v týmu Yoshimura Suzuki). Nyní jezdí Akiyoshi "All Japan Superbike" na Hondě týmu F.C.C. TSR. 
 
"Je to opravdu škoda, že se Hiro v Silverstone zranil a předběžně bude několik měsíců chybět. A to právě v okamžiku, kdy byl uprostřed "učebního procesu" a konstantně se zlepšoval. Doufáme, že se brzy uzdraví a budeme ho moci opět přivítat u nás v týmu. Pro toto meziobdobí hledáme nějakého stabilního náhradního jezdce, ale s výjimkou prvních dvou závodů (Assen a Barcelona) jsme ještě nic nerozhodli", říká týmový šéf Daniel Epp.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist