Abraham bral v Jerezu bod a už se těší na Le Mans

Český závodník královské kubatury Karel Abraham startoval ve španělském Jerezu do závodu MotoGP jako devatenáctý, cílem projel patnáctý a na své konto si připsal jeden mistrovský bod. Celkem jich má po čtyřech úvodních kolech šampionátu devět, stejně jako jezdec Suzuki Andrea Iannone, a v průběžném hodnocení je osmnáctý.

Do závodního víkendu v Andalusii nastupoval Karel Abraham s nedoléčeným zraněním nohy, což byl následek jeho kontaktu s týmovým kolegou Álvarem Bautistou, který brněnského závodníka v Texasu torpedoval v jedné ze zatáček. Abraham v závodu plném pádů udržel potřebnou koncentraci a svoji Desmosedici dovez na bodované pozici.

„Historie se neptá a jeden bod je po tak těžkém víkendu docela dobrej,“ uvedl po závodě Karel Abraham. „Jinak musím říct, že závod jako takový určitě nebyl moc dobrý. Částečně jsem měl problém s přední gumou, která klouzala. Posledních pár kol už jsem měl problémy závod zvládat, možná také trochu kvůli zranění s nímž jsem se tady potýkal i přes prášky na bolest, trošku kvůli vedru. Na tom do Le Mans určitě ještě pořádně zamakám. Jinak do Le Mans se už moc těším na nový povrch, který si jezdci zatím hodně chválí!“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist