A. Espargaró: "Být nejlepší mezi CRT je náš job"

Hranice mezi prototypy a biky CR se pomalu, ale jistě neustále zmenšuje. A Aleix Espargaró naopak zůstává nekorunovaným králem mezi jezdci s motocykly CR.

Aleix Espargaro jede se svou ART skvělou sezónu. V každém z doposavadních třech závodů Grand Prix sbíral pilot s motocyklem CRT hodně body. Deváté místo v Jerezu je jeho zatím nejlepším letošním umístěním. V celkové klasifikaci šampionátu MS-MotoGP jsou za ním dokonce čtyři piloti s prototypovými motocykly (Iannone, Bradl, Smith, Spies).
"Do sezóny jsme odstartovali opravdu skvěle. Podařilo se nám trochu snížit rozdíl k prototypovým motocyklům, což je dobré znamení. Potvrzuje se tak, že děláme dobrou práci. Ostatně náš job je jasný, být nejlepším bikem CR", říká lídr bodovací tabulky CRT Aleix Espargaro.
Tento závodní víkend se pojede na okruhu v Le Mans, kde se v roce 2012 závodilo na mokru. A Espargaro zde dojel až jako 13.: "Není to zrovna můj oblíbený okruh. Kvůli počasí to bylo vloni trochu zmatečné, ale přece jen jsme našli i na mokro celkem dobré základní nastavení. A od té doby jsem rychlý i v dešti. V Le Mans je hodně úseků, kde se musí jít tvrdě na brzdy a potom se velmi zrychluje, což je pro nás oproti prototypům nevýhoda", říká 23-letý pilot Asparova týmu Power Electronics.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist