S Tech3 E-Racing pojede příští rok Tulovic s Perolarim

Tým Tech3 uzavřel jezdeckou sestavu pro sérii FIM Enel MotoE World Cup oznámením dvou jmen pro sezonu 2021. S týmem Herve Poncharala pojede v příštím roce Lukas Tulovic a Corentin Perolari.

Dvacetiletý Němec Lukas Tulovic už zkušenosti z MotoE má, protože už loni v pohárové soutěži elektromotorek závodil. Bohužel měl smůlu na zranění, takže svůj potenciál bude chtít prodat v nadcházející sezoně, kterou má spojenou s týmem Tech 3.

„Jsem moc rád, že můžu znovu závodit pro Tech3 E-Racing ve FIM Enel MotoE World Cup 2021,“ prozradil Lukas Tulovic. „Jsem za tuto příležitost moc vděčný a děkuji za ni Herve Poncharalovi. Loni jsme zaznamenali dobré výkony v E-Pole a také měli pár dobrých závodů, zejména v případě úvodního podniku v Jerezu. Rychlost tam byla po celou sezonu, bohužel ve druhém závodu v Misanu jsem měl těžkou nehodu, která ovlivnila zbytek sezony. Poslední tři závody byly limitované zraněním, takže jsem jel tak, abych získal co nejvíc bodů a udržel si dobrou pozici v šampionátu. V roce 2021 chceme zajet mnohem lépe, samozřejmě usilovat o stupně vítězů a být součástí boje o titul.“

Dvaadvacetiletý Francouz Corentin Perolari přichází z prostředí mistrovství světa supersportů, ale zkušenosti už má z Red Bull MotoGP Rookies Cupu, španělského šampionátu Open600, FIM CEV Repsol Moto2 a jeho poslední mise byla v sérii World Supersport Championship u týmu GMT94 Yamaha.

„Jsem hrdý, že budu v roce 2021 součástí týmu Tech3 E-Racing,“ uvedl Corentin Perolari. „FIM Enel MotoE World Cup je pro mě úplně novým dobrodružstvím, je to kategorie, jenž má úžasnou budoucnost. Co se týče jízdy, tak mým prvořadým cílem bude v prvním roce získávat zkušenosti a získat rychlost jak nejrychleji to jen půjde, abych se dostal mezi přední jezdce seriálu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist