Mistrovství Evropy Most - neděle

Skvělé závody završily mostecký víkend, kde se jel další závod letošního Mistrovství Evropy.

V závodě třídy 125 ccm se postupně propracoval Igor Kaláb až ze vedoucího Georga Fröhlich a s ním si i vypracoval mírný, asi třísekundový náskok. Bohužel pět kol před koncem závodu se upálil kabel od svíčky motoru Aprilia a Igor tak cíl závodu neviděl. Ze vzniklé situace patrně nejvíce vytěžil mladý Patrik Vostárek, který dokončil závod na skvělém druhém místě. Po závodě mi Patrik přiznal, že měl problém s převodovkou, kdy ho „neposlouchala“ dvojka, ale také, že počítal s tím, že Igor nevydrží vzhledem ke svému zranění plnou závodní dávku.
Ve třídě 250 ccm dojel Michal Filla na osmé pozici, když na vítězného Patricka Lakervelda ztratil 32,149 sekundy. Největší problém viděl Michal v maximální rychlosti jeho Yamahy, kdy byl na rovinkách předjížděn opravdu jako kdyby jel závod s motocyklem 125 ccm. Zatímco v celkovém pořadí nejslabší třídy zůstal Igor Kaláb na druhém místě, v celkovém pořadí dvěstěpadesátek se Michal Filla dostal na šestou pozici. Jiří Mayer se zapletl do hromadné havárie po prvním startu, po restartu závodu poté Mayer vzdal pro poruchu motocyklu (voda).
Dobře si počínal v závodě třídy Supersport Václav Bittman, který jezdil dlouho na čtvrté pozici. V nájezdu do posledních dvou zatáček se dokonce dostal na třetí pozici, bohužel 200 metrů před cílovou čárou došel Vaškovi benzín a tak na třetí pozici skončil Chorvat Valjan. Vašek do boxu poté dojel pouze díky pomoci Ondřeje Ježka, jenž v tomto závodě dojal na šesté pozici, necelou sekundu před sedmým Jirkou Brožem. Michal Dokoupil dojel na 18. místě, Pavel Ouda, Jiří Fejta i Marek Svoboda cíl závodu neviděli.
Ve třídě Superstock 600 byl z našich nejlepší Jakub Glaser, který dokončil závod na třetím místě. Čtvrtý byl Tomáš Holubec, Markéta Janáková skončila šestá, Michal Salač osmý, devátý Miloslav Beznoska a desátou pozici vybojovala Jitka Formánková.
V Mostě se konaly také závody Přeboru ČR Supermono a obou volných tříd. Výsledky těchto závodů, stejně jako výsledky všech závodů Mistrovství Evropy, naleznete na webu mosteckého okruhu.

Výsledky kvalifikací a závodů ME Most

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist