Kaláb na úvod druhý

Igor Kaláb dokončil první závod Mistrovství Evropy na skvělém druhém místě.

Igor Kaláb rázně vykročil do své další sezóny v Mistrovství Evropy 125 ccm, když dnes dokázal dokončit úvodní závod na druhém místě.
Závod, který se jel na holandském okruhu Assen, přesněji na jeho kratší verzi, která prudkou pravotočivou zatáčkou hned za paddockem zkracuje okruh o "severní smyčku", vyhrál rakouský tovární jezdec KTM Michael Ranseneder, jenž porazil našeho reprezentanta až na cílové čáře. Rozdíl v cíli mezi našim Igorem Kalábem a Rakušanem Michaelem Ransenederem byl pouhých 0,282 sekundy. Na třetím místě dokončil závod Ital Michele Conti, jenž však na vedoucí duo ztratil již 5,393 sekundy.
Potěšující je i skutečnost, že Igor Kaláb na cestě za tímto druhým místem zaznamenal i nejrychlejší kolo závodu, když jeho novou podobu nastavil na hodnotu 1:28,4.
Z českých jezdců se v Assenu ještě představil mladý Patrik Vostárek, který se do závodu kvalifikoval jako šestnáctý jezdec výsledkové listiny. Bohužel pro nás však Patrik během samotného závodu havaroval a cíl tak neviděl.
Do letošního evropského šampionátu také zasahuje český stroj FGR. Jeho první start na okruhu Assen skončil 25. místem v cíli závodu.
V celkovém pořadí evropského šampionátu je vzhledem k prvnímu závodu sezóny pochopitelně i stejné pořadí jako je pořadí v cíli dnešního závodu. Vede tedy Ranseneder (25 bodů) před našim Kalábem (20) a Italem Contim (16).
Další závod Mistrovství Evropy je na programu až v květnu, kdy se jezdci již všech tříd sejdou v italské Vallelunze.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist