Pálka vyhrál závod CIV a sezonu uzavřel třetí

Čerstvě třináctiletý břeclavský závodník Matyáš Pálka jel na poslední závod Mistrovství Itálie CIV minimoto s cílem zlepšit dosavadní páté místo v celkovém pořadí. Ve svém snažení byl nakonec velmi úspěšný.

Na okruhu Adria International Raceway, na kterém se před nedávnem jelo ME Minimoto, to měl ale mladý jezdec složité. Ani jeden páteční dopolední trénink nedojel kvůli technickým problémům a Matyášův táta a zároveň mechanik se do Itálie dostal až v sobotu nad ránem, protože čekal doma na výsledky Covid testu.

Nedělní ráno provázel déšť a zima. Matyáš zatím netušil, že mu vlastně prší štěstí.

V první kvalifikaci zajel Maty druhý nejrychlejší čas. Ve druhé kvalifikaci vyjel na polosuchou trať s pneumatikami do mokra, ale jezdci na suchých gumách byli o něco rychlejší a tak z toho byla osmá pozice na startovním roštu.

Start prvního závodu mu vyšel výborně a už v průběhu úvodního kola se dostal na třetí příčku. V dalším průběhu závodu postoupil na druhé místo, jel v klidu za vedoucím jezdcem a chystal si předjetí v závěru závodu. V posledním kole předjel vedoucího jezdce, který vzápětí spadl, a vyhrál tak svůj první závod v prestižním italském mistrovství CIV.

Druhý závod byl kvůli nepřízni počasí zrušen. Maytáš Pálka si tak splnil svůj cíl a v celkové klasifikaci vybojoval, nejen díky podpoře týmu GHR, skvělé třetí místo.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist