Pálka má za sebou náročný italský závodní víkend

O uplynulém víkendu se Matyáš Pálka doslova pekl ve vlastní šťávě. Český talent totiž absolvoval další závod CIV, který se konal na jihu Itálie na okruhu La Scintilla. Další závod, tentokrát Trofeo Marco Simoncelli, se pojede první srpnový víkend na okruhu v Giulianově.

Páteční tréninky nám trochu překazil lehký déšť, ale český závodník byl již s okruhem seznámen v minulých letech, a proto to bylo spíše příjemné osvěžení než velký problém. Sobotní den byl jako obvykle velmi horký, šest tréninků bylo náročných, ale Pálka se postupně zlepšoval a soupeřům šlapal čím dál víc na paty.

Neděle byla podle očekávání velmi teplá již od brzkého rána. V první ranní kvalifikaci se česká “osmdesátčtyřka” umístila na 7. místě s časem 37,436. Tento čas byl pro Matyho nejlepší i po druhé kvalifikaci, a tak se postavil na roštu na 9. místo. S vidinou dobrého výsledku byl Matyáš odhodlaný bojovat. Toto odhodlání však Matymu pomohlo k předčasnému startu a desetisekundové penalizaci. Český pilot ale nic nevzdal a bojoval až do poslední vteřiny. Původní 4. místo v cíli se penalizací proměnilo v 6.místo. Mírné zklamání bylo u Matyáše znát, ale jeho bojovnost v závodě byla ohromná, a tak z toho byly jen úsměvy na tvářích všech členů italského týmu GHR Racing.

Druhý závod už nebyl takový med. Na Matym se podepsala únava z prvního závodu a špatný start byl toho důkazem. Díky své bojovnosti se ale Matyáš propracoval o pár míst dopředu a držel si svou osmou pozici až do cíle. Celý tým byl na Matyáše pyšný i přesto, že to nebyl úplně nejlepší výsledek, ale jeho posun vpřed je od začátku sezóny velký. Matyáš si tedy na své konto připsal 18 bodů.

Po dvou odjetých kláních Matyáš Pálka uvedl: „I když tento víkend nevyšel úplně podle mých představ, snažil jsem se jak to jen šlo. Výsledek není nejlepší, ale cítím, že já konečně ovládám motorku a ne ona mě. Chtěl bych poděkovat celému týmu GHR a všem, kdo mi pomáhají jít si za svým snem. Také děkuji všem fanouškům, bez kterých by to nešlo. Už teď se těším na další závod a věřím v lepší výsledek.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist