Úvod IDM obstará Lausitzring

Hlavním cílem týmu Gold Fren Team Erinac a jeho jezdce Ondřeje Ježka je letos seriál německého mistrovství IDM. Osmidílný mezinárodní šampionát startuje právě tento víkend na německém Lausitzringu.

Poprvé tak bude Ondra moci porovnat svoje síly s účastníky jednoho z nejkvalitnějších národních mistrovství v Evropě i na světě. Ve třídě supersport na něj čeká 44 kvalitních soupeřů, mj. i krajané Michal Filla a Markéta Janáková. O první mistrovské body se v této třídě bude bojovat hned ve dvou 15-ti kolových závodech. Ten první se jede v sobotu v pět hodin odpoledne a druhý pak v neděli ve 14 hodin.


Ondřej Ježek:

„Lausitzring je jediný německý okruh, který dobře znám. Byl jsem tady už čtyřikrát a mám na něj velmi dobré vzpomínky. Jsem rád, že seriál IDM začíná právě tam. Část okruhu je vedena po ovále určeném pro sérii Indycar. Vyskytuje se na něm také pár náročných táhlých zatáček, které rozhodují o kvalitě dosaženého času. Dá se v nich hodně ztratit, ale také získat. Okruh nabízí mnoho míst k předjíždění, takže očekávám velké souboje.“
Konkurence v letošních Supersportech bude o něco větší než loni. Ke stálým jezdcům, bojujících o první místa - Dissovi, Penzkoferovi, Hafenegerovi, Kaufmannovi, Richterovi, Hommelovi - se připojí Arne Tode, který se vrací ze Světového poháru Superstock 1000 a Vladimír Ivanov z MS Supersport. Velmi rychlý bude určitě Australan Damien Cudlin, který své kvality ukázal nejen na předsezónním testování, ale také na 24-hodinovce Le Mans uplynulý víkend.
Při testování se nám podařilo společně s firmou Zupin udělat velký krok dopředu, hlavně co se týká podvozku. S motocyklem se dalo jet hodně rychle. Vyzkoušel jsem si po velmi dlouhé době také jízdu na jiných směsích pneumatik než je Pirelli SC2, které máme předepsané v Mistrovství Evropy Superstock 600.“


Informace o redaktorovi

Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist