Premiéra na Red Bull Ringu

Tým Šrámek racing promotion se poprvé představil na rakouském okruhu Red Bull Ring, kde o uplynulém víkendu zasáhl do německého silničního šampionátu motocyklů, IDM125.

Okruh A1-Ring byl v minulosti velmi závodně vytíženým místem, jezdily se zde světové šampionáty Formule 1, silničního Grand Prix, ale i například závody Mistrovství světa Superbike. Před několika lety ho koupila společnost Red Bull a nejenže ho pojmenovala po svém produktu, ale především investovala milióny Eur do jeho rekonstrukce. V současnosti se na okruh nedaleko rakouského Grazu vrací závodnický „život“. Jedním z šampionátů, který si zde dal jednu z plánovaných zastávek, je i německé silniční mistrovství IDM.
Tým Šrámek racing prototion na okruhu Red Bull Ring nastoupil opět s rakouským mladíkem Lukasem Trautmannem. Ten na domácí trať přijel motivován odčinit neúspěch z brněnských závodů Red Bull MotoGP Rookies Cupu. Během kvalifikačních tréninků se týmu podařilo najít optimální nastavení Hondy 125RS, se kterou Lukas startoval do závodu z 15. pozice na startovním roštu. Během úvodních kol se jezdec Šrámek racing prototion držel v početné skupině, která bojovala o sedmé až čtrnácté místo. Nicméně okruh se třemi dlouhými rovinkami více vyhovoval rychlejším motocyklům Aprilia, což mělo za následek rozdělení skupiny. Lukas poté několik kol sváděl souboj s krajanem Wimmerem a Nizozemcem Dubbinkem. Tento souboj vyhrál a v závěru si dojel pro 11. místo, které bylo navíc zvýrazněno první pozicí v hodnocení rakouského šampionátu třídy GP 125 ccm.
Lukas Trautmann: „Po sobotní kvalifikaci jsme udělali ještě nějaké změny a ty se ukázaly jako krok správným směrem. Mohl jsem si tak v závodě zlepšit nejlepší čas o další čtyři desetiny. Jen je škoda, že se mi nepovedlo udržet skupiny bojující o 7. pozici. Nakonec jsem tedy dojel těsně za top ten, ale jsem spokojen. Vítězství v hodnocení mého domácího šampionátu je na domácí půdě vždy příjemné.“
Jirka Šrámek, majitel a manažer týmu: „Byl to jeden z nejtěžších závodních víkendů tohoto roku. Od pátečních tréninků jsme pracovali na nastavení podvozku a hledání optimálního převodu, pro tuto velmi náročnou trať s několika dlouhými rovinkami a několika technickými pasážemi, kde se řadí i první nebo druhý rychlostní stupeň. Nakonec se nám podařilo najít solidní kompromis a Lukas tak mohl v závodě bojovat o dobré umístění. S 11. místem celkově a vítězstvím v hodnocení rakouského mistrovství, jsme tedy spokojení.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist