Německý šampionát IDM Most v obrazech

Poslední červnový víkend zavítal do České republiky mezinárodní německý šampionát silničních motocyklů IDM, konkrétně tedy na mostecký Autodrom. Program třetího podniku ročníku 2023, byl už od pátku nabitý akcí, kdy byly na dopoledním programu první tréninky všech sedmi kategorií a v závěru dne první kvalifikace kategorií FIM Sidecar, Superstock 1000, Northern Talent Cupu a ženského šampionátu SSP300 Women.
 

Sobota už kompletně patřila kvalifikacím, tak své časy mohli stanovit i zbylé kategorie IDM – Supersport 300, Supersport a IDM Superbike. V odpoledních hodinách přišly na řadu první závody a i první úspěch po české barvy, kdy v závodu IDM Supersport 300 český jezdec Petr SVOBODA vybojoval první příčku.

Na neděli byly naplánovány už jen závody, kdy celý den odstartovala kategorie SSP 300 Women, následovaná kategorií Superstock 1000, která musela být už v prvním kole zastavena červenou vlajkou z důvodu pádu jezdce Marcela BLERSCHE, a závod musel být restartován.

Následoval závod kategorie IDM Superbike, který ovládl s téměř tří vteřinovým náskokem jezdec Florian ALT na druhého jezdce Ilyu MIKHALCHIKA.

Následující kategorie IDM Supersport kraloval australský jezdec Oliver Max BAYLISS, který s náskokem více jak osm vteřin na druhého v pořadí Melvina VAN DER VOORTA v závodě zvítězil.
Ani tato kategorie se neobešla bez české účasti, kdy pátou příčku obsadil český jezdec Michal Prášek.

Po krátké pauze přišel na řadu druhý závod kategorie IDM Supersport 300, kde se opět představil náš český jezdec Petr SVOBODA, který ale tentokrát obsadil druhou příčku, kdy na prvního, Iniga IGLESIASE, ztrácel 0,111s.

Celý den byl ukončen kategoriemi IDM Supersport a IDM Superbike, kdy kategorii superbike opět ovládli jezdci Florian ALT a Ilya MIKHALCHIK, jen s tím rozdílem, že si pozice v cíly prohodili.

Informace o redaktorovi

Jiří Exler - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist