IDM – Čtvrtý podnik sezony přivítali na okruhu Schleizer Dreieck

O víkendu bojovali na okruhu Schleizer Dreieck jezdci Mezinárodního mistrovství Německa v závodech silničních motocyklů (IDM). Před pátým kolem na Red Bull Ringu je lídrem průběžného hodnocení třídy SBK Florian Alt (Honda), v SSP je to Twan Smits (Yamaha) a v SSP300 Walid Khan (KTM). Z českých závodníků je v třídě IDM SSP Michal Prášek (Triumph) sedmý, Jonáš Kocourek (Triumph) dvanáctý a Štěpán Zuda (Kawasaki) patnáctý. Součástí závodního víkendu IDM byly také závody série Yamaha R7 Cup. Vítězem obou klání byl Valentin Folger (MS Motorshop powered by Dieter Briese). Čech Lukáš Záleský (Junior Racing Team Brno) obsadil v obou závodech desáté místo.

IDM SUPERBIKE

Po průběhu a výsledcích kvalifikace bylo jasné, že v závodech bude o první pozici bojovat Ilya Mikhalchik (BCC ALPHA VAN ZON BMW RACING). Jenže start mu do prvního závodu nevyšel a Ukrajinec výrazně propadl pořadím. Třebaže nasadil maximální snahu získat ztracené pozice zpět, nestačilo to lépe než na pátou příčku v cíli. Ve finále to byl Florian Alt (Holzhauer Racing Promotion), kdo vyhrál první závod ve Schleizu. Druhý v pořadí byl Toni Finsterbusch (GERT56), který překonal Hannese Soomera (Enemat Enos Motorsport).

IDM Superbike – Závod (1) Top10

1. Florian ALT (DEU), Honda
2. Toni FINSTERBUSCH (DEU), BMW
3. Hannes SOOMER (EST), Honda
4. Leandro MERCADO (ARG), Kawasaki
5. Ilya MIKHALCHIK (UKR), BMW
6. Daniel KARTHEININGER (DEU), Yamaha
7. Jan-Ole JÄHNIG (DEU), BMW
8. Philipp STEINMAYR (AUT), BMW
9. Kamil KRZEMIEN (POL), BMW
10.Patrick HOBELSBERGER (DEU), BMW
...

Druhý závod superbiků na Schleizer Dreieck již plně ovládl Ilya Mikhalchik (BCC ALPHA VAN ZON BMW RACING), který si připsal třetí vítězství v sezoně. Druhý byl Leandro Mercado (Kawasaki Weber Motos Racing). Vyrovnaný souboj o třetí místo vyhrál Florian Alt (Holzhauer Racing Promotion), jenž si tím upevnil vedení v průběžném hodnocení série SBK.

IDM Superbike – Závod (2) Top10

1. Ilya MIKHALCHIK (UKR), BMW
2. Leandro MERCADO (ARG), Kawasaki
3. Florian ALT (DEU), Honda
4. Toni FINSTERBUSCH (DEU), BMW
5. Jan-Ole JÄHNIG (DEU), BMW
6. Daniel KARTHEININGER (DEU), Yamaha
7. Philipp STEINMAYR (AUT), BMW
8. Bastien MACKELS (BEL), Yamaha
9. Patrick HOBELSBERGER (DEU), BMW
10.Hannes SOOMER (EST), Honda

 

IDM SUPERSPORT

První závod třídy IDM Supersport vyhrál sedmnáctiletý Melvin van der Voort (Team SWPN). Nizozemec bitvu o titul rozhodně nevzdává, třebaže lídr Twan Smits (Team Apreco) přijel do Durynska s náskokem jednatřiceti bodů. Bitvu o zbývající dvě pozice na stupních vítězů vyhrál Twan Smits a třetí skončil Martin Vugrinec (ART DREIER RACING TEAM). Z českých závodníků byl Jonáš Kocourek (MotoLife Racin) jedenáctý a Michal Prášek (MotoLife Racin) čtrnáctý.

IDM Supersport – Závod (1) Top10

1. Melvin VAN DER VOORT (NLD), Yamaha
2. Twan SMITS (NL), Yamaha
3. Martin VUGRINEC (CRO), Yamaha
4. Thomas GRADINGER (AUT), Yamaha
5. Andreas KOFLER (AUT), Yamaha
6. Christoph BEINLICH (DEU), Yamaha
7. Luca DE VLEESCHAUWER (BEL), Kawasaki
8. Leon ORGIS (DEU), Yamaha
9. Milan MERCKELBAGH (NLD), Yamaha
10.Damien RAEMY (CHE), Yamaha
...

Těsně před startem závodu začalo mírně mrholit, takže poté, co jezdci přijeli ze zahřívacího kola, klání nebylo odstartováno. Jeden jezdec na startu chyběl, a to Martin Vugrinec (ART DREIER RACING TEAM), který havaroval v místě, kde bylo po závodu SIDE palivo. Startovní proceduru zopakovali a závod již konečně odstartovali a hned v prvním kole se děly věci, když měl havarovat Thomas Gradinger (Eder Racing) a problémy měl i lídr Twan Smits (Team Apreco), který se propadl hluboko do pole. Podruhé závod vyhrál Melvin van der Voort (Team SWPN), jemuž se podařilo snížit ztrátu na vedení v soutěži na rozdíl sedmi bodů. Druhý skončil Andreas Kofler (M32 Racing) a třetí byl Thomas Gradinger. Češi zajeli do první desítky, když Jonáš Kocourek obsadil sedmé místo a Michal Prášek skončil devátý. Lídr šampionátu Twan Smits uzavřel první desítku.

IDM Supersport – Závod (2) Top10

1. Melvin VAN DER VOORT (NLD), Yamaha
2. Andreas KOFLER (AUT), Yamaha
3. Thomas GRADINGER (AUT), Yamaha
4. Luca DE VLEESCHAUWER (BEL), Kawasaki
5. Leon ORGIS (DEU), Yamaha
6. Christoph BEINLICH (DEU), Yamaha
7. Jonáš KOCOUREK (CZE), Triumph
8. Milan MERCKELBAGH (NLD), Yamaha
9. Michal PRÁŠEK (CZE), Triumph
10. Twan SMITS (NLD), Yamaha

 

IDM SUPERSPORT 300

První závod třístovek byl po necelých třech kolech zastaven červenou vlajkou poté, co havaroval Mitja Borgelt (Yamaha bLU cRU IDM by Kiefer Racing) a se zraněním nohy ho odvezla sanita rychlé zdravotní pomoci. Závod pak zkrátili z původních dvanácti kol na sedm a restartovali. Závod po těžké bitvě vyhrál Philipp Tonn (Freudenberg KTM-Paligo Racing), který překonal druhého Lennoxe Lehmanna (Freudenberg KTM-Paligo Racing) rozdílem necelé desetiny. Třetí v cíli byl Inigo Iglesias (Füsport – RT Motorsports by SKM – Kawasaki).

IDM Supersport 300 – Závod (1) Top10

1. Phillip TONN (DEU/KTM)
2. Lennox LEHMANN (DEU/KTM)
3. Inigo IGLESIAS (ESP/Kawasaki)
4. Walid KHAN (NLD/KTM)
5. Dustin SCHNEIDER (DEU/KTM)
6. Troy ALBERTO (PHL/Kawasaki)
7. Máté SZAMADO(HUN/Kawasaki)
8. Ruben BIJMAN (NLD/Yamaha)
9. Ferre FLEERACKERS (BEL/Kawasaki)
10. Marvin SIEBDRATH (DEU/Yamaha)

Ve druhém klání slavil vítězství Walid Khan (Freudenberg KTM-Paligo Racing), jenž po těsných soubojích nakonec vyhrál rozdílem 1,331 sekundy. Na druhé pozici skončil Lennox Lehmann (beide Freudenberg KTM-Paligo Racing) a třetí byl Ruben Bijman (Team Apreco), který těžil z pádu Iniga Iglesiase (Füsport – RT Motorsports by SKM – Kawasaki), jenž následoval po sérii soubojů s Philippem Tonnem. Španěl sice závod dokončil, ale devatenáctý. Díky osmatřiceti bodů, které se o víkendu na konto připsal Walid Khan, odjíždí ze Schleizer Dreieck jako nový lídr průběžného hodnocení. Khan bude rovněž závodit o nadcházejícím víkendu v Mostě na divokou kartu v rámci MS Supersport 300.

IDM Supersport 300 – Závod (2) Top10

1. Walid KHAN (NLD/KTM)
2. Lennox LEHMANN (DEU/KTM)
3. Ruben BIJMAN (NLD/Yamaha)
4. Phillip TONN (DEU/KTM)
5. Troy ALBERTO (PHL/Kawasaki)
6. Ferre FLEERACKERS (BEL/Kawasaki)
7. Máté SZAMADO(HUN/Kawasaki)
8. Max ZACHMANN (DEU/Kawasaki)
9. Dustin SCHNEIDER (DEU/KTM)
10. Thom MOLENAAR (NLD/Kawasaki)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Miloš Rejman - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist