IDM 2023 – Druhý podnik sezony v Oscherslebenu

O víkendu pořádali na okruhu Motorsport Arena Oschersleben druhý podnik mezinárodního mistrovství Německa v závodech silničních motocyklů IDM 2023. Třetím podnikem sezony bude koncem června Most.

IDM SUPERBIKE

Dva závody měli na programu jezdci nejsilnější kubatury německého šampionátu. Z pole position startoval do prvního klání Florian Alt (Holzhauer Racing Promotion), druhý Ilya Mikhalchik (BCC Alpha Van Zon BMW Racing Team) a první řadu uzavřel Hannes Soomer (Enemat Enos Motorsport). První závod vyhrál Florian Alt, když překonal Bastiena Mackelse rozdílem 0,135 sekundy. Třetí skončil Haanes Soomer. Ukrajinec Ilya Mikhalchik závod nedokončil, protože to měl s pádem.

Také ve druhém klání bral plný počet bodl Florian Alt, který tentokrát rozdílem 0,231 sekundy překonal Hannese Soomera. Těsně za prvními dvěma projel cílem Bastien Mackels. Skutečnou smůlu měl Ilya Mikhalchik, který zaznamenal další pád, nicméně se dostal zpět do závodu a skončil jedenáctý. Lídrem průběžného hodnocení je po úvodních čtyřech závodech sezony Florian Alt, který má na kontě 95 bodů.

IDM SUPERSPORT

Do prvního závodu supersportů startoval z první pozice Melvin van der Voort (Team SWPN), Michal Prášek (MotoLife Racing) startoval pátý z druhé řady. Pátá řada byla komplet česká třináctý Štěpán Zuda (Progres Motoracing 23 Team), čtrnáctý Filip Feigl (Genius Triumph Racing Team) a patnáctý Jonáš Kocourek (MotoLife Racing). Petr Feigl (Genius Triumph Racing Team) startoval dvacátý.

V prvním závodě bral plný počet bodů Twan Smits (Team Apreco), jemuž se v sedle Yamahy podařilo najet náskok téměř dvou sekund na druhého v pořadí, jímž byl český zástupce Michal Prášek, který si dojel pro první stupně vítězů v IDM. Třetí závod dokončil Andreas Kofler (M32 Racing). Bodované výsledky zajel jedenáctý Filip Feigl, dvanáctý Jonáš Kocourek a čtrnáctý Štěpán Zuda. Petr Feigl skončil na nebodované osmnácté příčce.

Ve druhém závodě znovu vyhrál Twan Smits a opět s poměrně vysokým náskokem 4,634 sekundy. Druhý skončil Thomas Gradinger, třetí byl Andreas Kofler. Nejvýše postaveným českým závodníkem byl osmý Jonáš Kocourek. Na bodované výsledky dosáhl jedenáctý Štěpán Zuda a třináctý Filip Feigl. Petr Feigl skončil na sedmnáctém místě, Michal Prášek závod nedokončil. Lídrem průběžného hodnocení je s 90 body Nizozemec Twan Smith, Michal Prášek je s 30 body devátý. První desítku uzavírá Štěpán Zuda.

IDM SUPERSPORT 300

Pole position získal Nizozemec Walid Khan (Freudenberg KTM-PALIGO Racing), jenž tak do prvního závodu odstartoval jako první. Khan to dokázal plně využít a první závod vyhrál s náskokem přes šest desetin na druhého, jímž byl Inigo Iglesias (Füsport - RT Motorsports by SKM - Kawasaki). Hodně těsná bitva byla o třetí místo, protože to jezdce dělily jen setiny v cíli. Nakonec to byl Dustin Schneider (Freudenberg KTM-PALIGO Racing), kdo slavil šestnáct bodů. Češka Adéla Ouředníčková (Dafitmotoracing) závod dokončila dvacátá.

Ve druhém klání znovu vyhrál Walid Khan, jenž tak stoprocentně využil startu z pole position. Nizozemec vyhrál těsnou koncovku závodu, protože čtyři desetiny za ním skončil Dustin Schneider a třetí Inigo Iglesias jen osm tisícin za druhým Němcem. Jednadvacátá byla klasifikována Adéla Ouředníčková. Vedoucím jezdcem šampionátu je Inigo Iglesias, jehož náskok má ale hodnotu pouhých tří bodů. Druhý je Dustin Schneider a třetí Walid Khan, který na vedení ztrácí jen čtyři body.

NORTHERN TALENT CUP

Třetí podnik sezony jeli na německém okruhu mladí talentovaní jezdci NTC. Oficiální výsledky šampionát na svých stránkách nemá, takže jen zkráceně první tři v prvním klání byli Rocco Sessler, Julius Frellsen a Lenoxx Phommara. Ve druhém závodu zajeli na stupně vítězů Lenoxx Phommara, Rocco Sessler a Julius Frellsen. Dalším podnikem bude Sachsenring a to společně s jezdci a týmy MotoGP™ v rámci Velké ceny Německa.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Miloš Rejman - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist