Důležité čtyři body

Novou zkušenost zažil jezdec týmu Gold Fren Erinac Team Ondra Ježek, když v dalším závodě německého šampionátu IDM poprvé startoval na Sachsenringu.

Okruh ležící nedaleko Chemnitz, je známý především díky každoročnímu závodu MotoGP. Okruh je velmi členitý, má několik odkloněných zatáček a velké převýšení. Ondra tak páteční tréninky věnoval učení ideální stopy a nastavení motocyklu.
Ondra Ježek: „V první kvalifikaci se mi podařilo zajet čas, jaký jsem si předsevzal. Bohužel ostatní jezdci byli rychlejší, než jsem čekal. V druhé části kvalifikace se mi nepodařilo můj čas výrazněji zlepšit a pozici jsem si už nevylepšil. Motocykl nám ale fungoval docela dobře, takže jsem byl odhodlaný jet v závodě do top ten. Před samotným závodem jsme provedli pár drobných změn na pérování, aby zadní pneumatika vydržela celých 20 kol.“


Starty byly vždy Ondrovou silnou zbraní. Na Sachsenringu tomu ale tak nebylo. Kuřimský pilot se totiž v první zatáčce zapletl do hromadné havárie, ze které jen se štěstím vyváznul bez pádu. Zdržení ale znamenalo veliký propad do hlouby startovního pole a sen o první desítce se pomalu začal rozplývat.
Ondra Ježek: „I přes to, že jsem předjel téměř desítku jezdců , nestačilo to na lepší než 12. místo. Jsem ale rád za důležité čtyři body, které mě posunuli na 8. místo průběžného pořadí. Polovina seriálu je za námi. V té druhé bych chtěl co nejčastěji napodobit výsledky z Lausitzu a Nürburgringu a zaútočit na první pětku.“


Informace o redaktorovi

Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist