Do Mostu míří týmy německého šampionátu IDM

O nadcházejícím víkendu je na programu třetí podnik sezony Mezinárodního mistrovství Německa v závodech silničních motocyklů Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft 2023 (IDM), který přivítají na okruhu v Mostě. Součástí závodního víkendu v Čechách jsou také závody Mistrovství světa FIM Sidecar, Mistrovství Evropy FIM European Women Cup a Northern Talent Cup

Úvodní tréninky jsou už v pátek 23.června, sobota je kvalifikační s prvními závody, neděle 25.června je dnem závodů. V IDM startují jezdci tříd Superbike, Supersport a Supersport 300. Dále na dráze uvidíme jezdce série Pro Superstock 1000, Supersport 300 European Women Cup, Northern Talent Cup a posádky prototypů sidecar.

V třídě IDM Superbike je lídrem průběžného hodnocení Florian Alt (Holzhauer Racing Promotion), který má z čtyř odjetých závodů celkem 95 bodů a náskok 27 bodů na druhého v pořadí, Estonec Hannese Soomera (Enemat Enos Motorsport). Třetím v pořadí je s 60 body Belgičan Bastien Mackels (Team SWPN). V třídě IDM Supersport je s 90 body první Nizozemec Twan Smits (Team Apreco). Druhý Andreas Kofler (M32 Racing) ztrácí 31 bodů, třetí je Melvin Van Der Voort (Team SWPN). Lídrem třídy IDM Supersport 300 je Španěl Inigo Iglesias (Füsport - RT Motorsports by SKM – Kawasaki), tři body ztrácí druhý Dustin Schneider (Freudenberg KTM-PALIGO Racing), čtyři body jeho týmový kolega Walid Khan (Freudenberg KTM-PALIGO Racing).

Ze stálých jezdců šampionátu je v třídě IDM Supersport průběžně devátý Michal Prášek (TEAM MotoLife), desátý Štěpán Zuda (TEAM Progres Motoracing 23 Team), třináctý Filip Feigl (TEAM Genius Triumph Racing Team), čtrnáctý Jonáš Kocourek (TEAM MotoLife) a sedmnáctý Petr Feigl (TEAM Genius Triumph Racing Team). V třídě IDM Supersport 300 nastupuje Adéla Ouředníčková (TEAM Dafitmotoracing) a Petr Svoboda (Fusport-RT Motorsport by SKM-Kawasaki), který je zároveň jezdcem WorldSSP300.

 

IDM a MS Sidecar - Most 2023 (prodej na místě)

Uvedené ceny jsou včetně DPH. Děti do 18 let věku: zdarma. ZTP a ZTP/P: 50% sleva, 1x doprovod pro ZTP/P: 50% sleva

  CZK EUR
Pátek 125 Kč 5 EUR
Sobota 500 Kč 20 EUR
Neděle 625 Kč 25 EUR
Víkend (Pá-Ne) 875 Kč 35 EUR
Vjezd automobil 200 Kč  
Vjezd motocykl 100 Kč  

Online předprodej vstupenek.

Náš tip

Časový harmonogram IDM - Most 2023 timetable-idm.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Miloš Rejman - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist