Vietti získal pro Fantic Racing první triumf v Moto2™

Italský závodník Celestino Vietti dokázal znovu vyhrát závod Moto2™ a v Rakousku triumfoval poprvé od Barcelony 2022. Letos jede Ital poprvé v barvách týmu Fantic Racing, který získal své historicky první vítězství v mistrovství světa třídy Moto2™.

Tým Fantic Racing popisuje Viettiho triumf v rakouské Grand Prix jako fantastický, báječný a velkolepý. Pro tým je to první vítězství v jejich premiérové sezoně mistrovství světa. Celestino Vietti loni závodil v barvách Rossiho týmu a usiloval o titul mistra světa. Třebaže mu nebyl tak daleko, nakonec tuto výzvu nezvládl. Rok 2023 zahájil s nově vybudovaným týmem Fantic Racing a nyní je před závodem v Barceloně, kde právě před rokem naposledy vyhrál závod Moto2™, průběžně osmý.

„Když jsem projel cílovou čárou, říkal jsem si... konečně!“ prozradil po závodě v Rakousku Celestino Vietti. „Z tohoto výsledku jsem nadšený. Zasloužíme si ho. Po smůle v několika posledních závodech jsme konečně dosáhli na nejvyšší stupínek pódia. Byl jsem plný emocí. Teď v tom musíme pokračovat. Zvláštní poděkování patří týmu, který každý víkend bez přestání tvrdě pracuje.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist