V roce 2024 zůstane Arbolino v Moto2™ s Elf Marc VDS Racing

Tým Elf Marc VDS Racing oficiálně potvrdil prodloužení smlouvy s Tonym Arbolinem na rok 2024. Třiadvacetiletý závodník tak příští rok pokračuje s belgickým týmem a jejich jediným cílem bude, stejně jako letos, titul mistra světa.

Tony Arbolino závodí v třídě Moto2™ od roku 2021. Jeho premiéra byly spojena s týmem Liqui Moly Intact GP, nicméně první vítězství si na konto připsal až o rok později jako jezdec stáje Elf Marc VDS Racing. K dnešnímu dni vyhrál pět závodů Moto2™ a v průběžném hodnocení šampionátu mu patří druhá příčka.

„Pokud by se letos stal Tony mistrem světa, jsem přesvědčen, že má motivaci a odhodlání to dokázat i podruhé. Je to skvělý člověk a jsem velmi rád, že u nás zůstává,“ uvedl majitel týmu Marc van der Straten (na fotografii s Tony Arbolinem). „Tony se z mého pohledu rozhodl správně, když s námi v Moto2™ zůstane i další rok. Připravíme ho co nejlépe na to, až jednou v budoucnu přestoupí do MotoGP. Až se k tomuto kroku odhodlá, udělá to tím nejlepším možným způsobem a s tou nejlepší motorkou, která odpovídá jeho talentu.“

Jelikož po skončení letošní sezony přestupuje současný jezdec týmu Elf Marc VDS Racing Sam Lowes do WorldSBK, zaujme Britovo místo v týmu Moto2™ český závodník Filip Salač, jenž je tak pro rok 2024 již oficiálně týmovým kolegou Itala Arbolina.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 10 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
blackie.one přispěl 10 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist